home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Piaggio MP3

Dostupni patenti kompanije Piaggio sugerišu da bi naredna generacija MP3 skutera mogoa da dobije pokretna zakrilca.

Patentne skice prikazuju poznati model sa dva zakrilca na obe strane velikog prednjeg oklopa, osim što bi bio jedan od prvih skutera sa nekom formom aerodinamičkih pomagala, novi sistem bi iste učio pokretnim.

Piaggio MP3

Kod tzv. „aktivnih“ aerodinamičkih sistema, zakrilca ne ostaju statična u vožnji, već reaguju na način na koji se mašina vozi.

Piaggio MP3

Navodno najbolje rade na brzinama većim od 50 km/h, dajući veći stabilnost pri ulasku i izlasku iz krivine, generalno povećavajući stabilnost u vožnji.

Zakrilca mogu da se pomeraju samostalno ili zajedno, povećavajući rotaciju skutera dok se naginje u krivinama.

Kada je jedno zakrilce pozicionirano na gore, a drugo na dole, aktivni aerodinamički sitem obezbeđuje obrtni modemn na zakrilcu pozicioniranom na gore, povećavajući ugao ulaska u krivinu i izlaznu brzinu. Kada su zajedno pomerena na gore, generišu dodatni aerodinamički potisak na prednjem točku, a kada su na dole – smanjuju pritisak na prednji deo.

I mada skice  prikazuju MP3, postoji mogućnost da je u pitanju samo mamac, pošto je ovakav sistem „kod kuće“ na znatno sportskijim modelima Piaggo grupe kakvi su RSV3 ili Tuono V4 1100.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 166Komentari