home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW R NineT

BMW Motorrad je objavio najnovije prodajne rezultate za prvih šest meseci 2020., koji su po obimu za 17,7% slabiji u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Ono što može da raduje jesu rezultati tokom juna.

„Sa rekordnim prodajnim rezultatima tokom juna meseca, BMW Motorrad završava prvu polovinu 2020. godine i sa velikom samouverenošću ulazimo u drugu“, stoji u saopštenju nemačkog giganta.

Što se juna tiče, BMW Motorrad je prodao 20.021 motocikl na globalnom nivou – to je 12% bolji rezultat nego u istom mesecu 2019, a u odnosu na prethodni mesec (maj), predstavlja poboljšanje od 9,8%.

Rast prodaje u junu je primetan trend, koji je bio i očekivan nakon što u martu i aprilu kupovine nisu ni bile moguće. Tako da se prodaja iz ova dva meseca „prelila“ u jun, nakon što je većina zemalja tokom juna olakšala mere uvedene u okviru borbe protiv virusa korona.

Razloga za slavlje donekle ima... ali treba naglasiti da su i BMW Motorrad i drugi proizvođači daleko od brojki koje su inicijalno postavili kao ciljeve za 2020.

U regularnim uslovima, pad prodaje od oko 18% (tj. Ukupno 76.707 modela) bio bi razlog ne za zabrinutost, već bi upalio sve moguće alarme.

Sad se postavlja pitanje hoće li druga polovina godine popraviti utisak i makar malo približiti rezultate željenim. Najprostije rečeno, to je teško predvideti.

Dvocifreni rast iz juna će se teško nastaviti u drugim mesecima. U julu i možda, ali van toga, u ovakvim uslovima, to je gotovo nemoguće.

BMW Motorrad, kao i celokupna moto industrija, će se morati fokusirati na pozitivne rezultate. Drugog im nema.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Arhivačitanja : 203Komentari