home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda CBR600RR

Pre par sedmica su stigle glasine da bi nova Honda CBR600RR trebalo da stigne u avgustu, ali samo kao osvežena, a ne nova mašina.

Glasine su bile tačne, jer je u međuvremenu japanska kompanija objavila „tizer“ video svog predstojećeg modela, čiji debi se očekuje 21. avgusta.

To je sve što, makar zvanično, znamo o novom modelu, jer japanska kompanija nije želela da podeli previše informacija. A na video snimku možemo da steknemo uvid u izgled ovogo dvotočkaša, kao i  neke od njegovih karakteristika.

Odmah primećujemo fiksirano zakrilce blizu fara, koje nema aerodinamički dizajn kao na CBR1000RR-R, a vidimo i veliku TFT instrument tablu. Očekujemo i inercijalnu mernu jedinicu, uz standardni ABS.

Stilski izgled je spoj između aktuelnog CBR600RR i onog koji vidimo na CBR1000RR-R superbajku, zajedno s LED osvetljenjem i usisnicima na prednjem delu.

Izgled izduvnog sugeriše šasiju i agregat prethodne generacije, tako da ne očekujemo veće povećanje snage, a smanjenje težine će najverovatnije biti minimalno.

Najveće pitanje je na koja tržišta će stići Honda CBR600RR. Japan i SAD su 99,9% sigurni ali Evropa je još uvek pod znakom pitanja. Razlog tome je činjenica da se još uvek ne znam hoće li motocikl ispuniti Euro5 regulative. Ali i to ćemo ubrzo saznati, kao i njegovu cenu.

Ukoliko bude imao razumnu cenu, novi CBR600RR bi, uz sve što će doneti, mogao da bude ozbiljan tržišni takmac.

Lepo je videti nov model u segmentu u kojem se Honda odavno predla. Možda su konačno shvatili da ne žele svi da voze superbajk od 200 KS na trkačkoj stazi.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 320Komentari