home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Nove Honde

Iz zemlje izlazećeg sunca stižu glasine da Honda sprema dva nova modela, koja bi na tržištu mogla da se nađu tokom naredne godine.

Navodi o pomenutim mašinama stižu od magazina Young Machine, koji je često znao da ima odlične insajderske informacije iz japanskog proizvođača.

Ako je verovati glasinama, Honda će kao osnovu za dva nova i uzbudljiva modela iskoristiti CB1000R.

Prvi novi model je sportski turing motocikl, koji će koristiti agregat i šasiju sa CB1000R nejkeda, uz oklop inspirisan Fireblade dvotočkašem. Sam motocikl, ukoliko se ispostavi da je zaista u planovima, će se na tržištu boriti protiv mašina kakve su Kawasaki Ninja 1000 SX i Suzuki GSX-S1000F.

Nove Honde

Drugi novitet je povezan s CBX konceptom, koji smo prošlog novembra videli na EICMA sajmu. Studija je koristila agregat CBR650R, mada Young Machine sugeriše da bi proizvodna variajnta mogla da donese CB1000R agregat, koji potiče s prošle generacije modela Fireblade.

To će biti znatno ozbiljniji projekat, jer je zasnovan na CBX konceptu, sportskoj turing mašini modernog kalupa. Estetika ove kreacije više odgovara Yamaha Tracer 900 i BMWF900 XR modelima, uz mogućnost da donese preko 180 KS, što bi ga odlično pozicioniralo na tržištu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 234Komentari