home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha WR450F

Yamaha je otkrila novi WR450 enduro za 2021. godinu i možemo reći da je model pretrpeo značajne promena.

Iako je model zasnovan na aktuelnoj YZ450F platformi, Japanci su modifikovali gotovo svaku komponentu da bi mašinu prilagodili enduro uslovima.

Pokreće je novi vodom hlađeni četvorotaktni agregat, zapremine 449 kubika, koji donosi novu glavu cilindra, 310 grama lakšu od prethodne, uz redizajnirani oblik komore za sagorevanje.

Petostepeni prenos je sređen kakobi pružio bolji odziv pri promeni brzina. Kako navodi Yamaha, novi agregat proizvodi više snage bez obzira na broj obrtaja.

Yamaha WR450F

Tu je i najnovija evolucija aluminijumskog rama, redizajniranog tako da svojim karakteristika što više odgovara ofroud trkanju. I ostale komponente šasije, uključujući KYB ogibljenje, su pretrpele određene promene s ciljem smanjenja težine i istovremenog poboljšanja upravljačkih karakteristika i performansi.

Upravljač je spušten za 5 mm i pomeren napred za 15 mm, što omogućava vozaču da svoju težinu prebaci preko prednjeg točka. Za zaustavljanje se brinu prednje kočione čeljusti i disk novog dizajna.

Motocikl ima i kompaktniji električni sistem paljenja, poboljšano ubrizgavanje goriva, redizajniranu LCD instrument tablu sa pokazivačem potrošnje goriva u realnom vremenu, aluminijumski štender, kao i 18-inčnu zadnju felnu.

Težina motocikla spremnog za vožnju je ostala ista - 119 kilograma, uz rezervoar zapremine 7,9 litara i kompaktnu pumpu za gorivo.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 204Komentari