home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bimota Tesi H2

Dugo očekivana proizvodna verzija Bimota Tesi H2 motocikla je konačno otkrivena, zajedno s informacijama o snazi, zvanično na tržište stiže 1. oktobra.

Italijanski "hiperbajk" je u konceptnoj formi predstavljen na prošlogodišnjem EICMA sajmu, kao prva kreacija Bimote nakon što je 49% njenih akcija kupio Kawasaki.

Zasnovan na Kawasaki Ninja H2, novi motocikl je više puta uhvaćen tokom testiranja, ali ovo je prvi put da vidimo potpuno gotov proizvod.

Malo se razlikuje od mašine koju smo imali priliku da vidimo u Milanu. Tu je i dalje upečatljiv dizajn oklopa centralni far koji nije pretrpeo gotovo nikakve promene. Kao "tačka na i" stiže crna grafika sa italijanskom trobojkom, što celokupnom izgledu daje Aprilijin šmek.

Bimota Tesi H2

Srce novog agregata je četvorocilindarski turbo agregat s Ninja H2, koji donosi iste cifre - 228 KS, odnosno 238 KS po Ram Air načinu merenja koji koristi japanski proizvođač. To je ispod 300 KS o kojma se prvobitno nagađalo, ali daleko od toga da su brojke razočaravajuće.

Sa drugačijom arhitekturom od ugljeničnih vlakana, Bimota Tesi H2 možda ispadne i brža od daleko poznatijeg Japanca.

Pretprodaja je već krenula, a isporuke će početi 1. oktobra. Bimota je najavila proizvodnju 250 primeraka, a svaki od modela će imati pločicu s oznakom i numeracijom.

Tesi H2 je nastala kao tržišna promocija saradnje italijanskog proizvođača i Kawasakija, iz koje će proizaći čitava serija novih mašina s ciljem da ožive kultni brend. Drugi model će biti sportski motocikl kafe rejser stila nazvan KB4, zasnovan na Ninja 1000SX.

Bimota je u jednom trenutku svoje istorije bila vodeći italijanski proizvođač, ali je promenom raznih vlasnika dovedena do ivice propasti.

Izvor: Moto-berza.com



čitanja : 357



Komentari