home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aprilia

Aprilia radi na novom modelu, koji bi za tržišnog rivala trebalo da ima ni manje ni više nego Yamahu Niken.

Biće interesantno na tržištu modela na tri točka, a italijanski brend je spreman da se uhvati u koštac sa daleko poznatijom japanskom mašinom.

Aprilia

Nedavno su Aprilijini patenti našli put do interneta, otkrivajući izgled modela na kojem se u Noaleu već duže vreme radi. A dobra stvar je da otkrivaju dosta toga, jer su izuzetno detaljni.

Poznavaoci ovog segmenta su ustanovili da će Aprilijin trotočkaš bitio zasnovan na kultnom Aprilia Mana 850 modelu. Mana je, kao što mu to ime sugeriše, motocikl zapremine 850 kubika sa automatskim CVT prenosom.

U tom slučaju, novi tricikl će najverovatnije biti izuzetno snažan skuter, vrlo verovatno snažniji od Honde X-ADV. Sistem ogibljenja na prednoj osovini je sličan onome što nalazimo na Yamahi Niken, uz manju razliku kod pojedinačnih komponenti.

I dok Niken koristi konvencionalne viljuške, Aprilijina mašina bi trebalo da iskoristi tehnologiju znatno bližu svetu autmobila nego motocikala.

Kada bi prototip mogao da ugleda svetlost dana? To za sada samo znaju ljudi u italijanskom proizvođaču, a ako bismo morali da dajemo neku pretpostavku, tipujemo na drugu polovinu naredne godine.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 289Komentari