home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson

Harley-Davidson je objavio najnovije prodajne rezultate, nadmašivši inicijalna očekivanja. Isporuke se oporavila od loših brojki ostvarenih tokom prvog talasa pandemije.

Kao posledica toga, došlo je do smanjenja troškova, a sve prema planu restrukturiranja novog izvršnog direktora Johena Cajca. Istovremeno, akcije giganta iz Milvokija su skočile za 9%

Pad u isporukama je 6%, odnosno 43.000 motocikala, u poređenju sa 2019, što je i te kakvo poboljšanje u odnosu an minus od čak 59% iz prethodnog tromesečja. To pokazuje da na tržištu vlada sve veća zainteresovanost za velike kruzere.

Prodaja na malo na najvećem tržištu američke kompanije, matičnom beleži pad od 10% u odnosu na prethodnu godinu. U drugom tromesečju je taj pad iznosio čak 27%. Uz to, treba naglasiti da Harley nije zabeležio rast prodaje u Sjedinjenim Državama u poslednjih šest godina.

Ovaj oštri oporavak od loših brojki prouzrokovanih virusom korona dolazi usred velikih napora direktora Cajca da zatvori nerentabilna tržišta poput Indije i usredsredi se na rastuća tržišta Sjedinjenih Država, Evrope i delova azijsko-pacifičkog regiona, čime bi se značajno smanjili troškove.

Ukupni troškovi su manji za 26% i u ovom tromesečju iznose 196,9 miliona dolara.

Harley je sa indijskom kompanijom Hero nedavno sklopio planove za razvoj i prodaju niza vrhunskih motocikala pod svojim imenom, mesec dana nakon što je obustavio prodaju i proizvodnju na najvećem svetskom tržištu dvotočkaša.

Neto prihod je porastao na 120 miliona dolara, ili 78 centi po akciji, u trećem tromesečju ove godine, završenom 30. septembra. To je primetan skok sa 87 miliona dolara, tj. 55 centi po akciji, iz istog perioda prošle goine.

Prihod od motocikala i srodnih proizvoda pao je na 964 miliona dolara sa 1,07 milijardi dolara, ostvarenih godinu ranije.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhivačitanja : 261Komentari