home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Multistrada

Iako nema zvanične potvrde toga, Volksvagen je rešen da pronađe novog vlasnika za Ducati u okviru reorganizacije brenda koja će usmeriti kompaniju ka novim ciljevima i fokusirati se pretežno na masovnu proizvodnju "zelenijih" automobila.

Glasine koje su krenule da kruže u septembru sugerišu da Volkswagen - koji je vlasnik Ducatija od 2012. godine - ozbiljno razmišlja o budućnosti italijanskog brenda i da će o njemu raspravljati na godišnjem sastanku koji će se održati ovog meseca.

Kao što se i očekivalo, sprema se prodaja, ali Ducati neće biti ponuđen kao zasebna celina, već u Volkswagenu žele da naprave jedinstvenu italijansku strukturu, koja uključuje i Lamborghini i inženjersku diviziju Italdesign.

Da li će ovo dovesti do bližih veza između dva italijanska imena, ostaje da se vidi, mada je verovatno da će zainteresovane strane i dalje moći da odaberu jednog od njih ako žele.

Za razliku od japanske četvorke, koju čine Honda, Suzuki, Yamaha i Kawasaki, Ducati traži vlasnika koji bi bio spreman za velika ulaganja,

Preuzmanje brenda od strane Volkswagena je označilo novu eru za Ducati, koji je uglavnom poslovao samostalno, bez velikog uplitanja iz Volfsburga, osim kada su finansije u pitanju.

Iako nije direktno pogođen međunarodnim skandalom "Dizelgejt", 2015. godine, Ducati je pretrpeo štetu promenom buduće politike kompanije.

Pet godina kasnije, posledice toga su i dalje vidljive, a Volkswagen planira da elektrifikuje svoje brendove u budućnosti, što je u suprotnosti sa Ducatijevom budućnošću u segmentu motocikala koji baš i nije fokusiran ka "nultoj emisiji".

Zbog toga će možda biti teško prodati Ducati nekoj drugoj velikoj marki automobila. Međutim, snaga italijanskog brenda i porast globalne prodaje ga i dalje čine vrlo poželjnim.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 246Komentari