home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Hayabusa

Još par dana nas deli od zvaničnog predstavljanja nove generacije Hayabuse, a čini se da je slika novog motocikla našla put do interneta.

Doduše, više izgleda kako snimak ekrana iz promotivnog videa, a uprkos slabom osvetljenju i niskoj rezoluciji, otkriva neke važne detalje.

Pre svega, vidimo da je osnovni oblik oklopa Hayabuse ostao nepromenjen, što i nije naročito iznenađenje, imajući u vidu popularnost kultnog izgleda japanskog dvotočkaša. Ipak, primetno je da oklop pomalo podseća na rešenje koje je Aprilia primenila na RSV4 i RS 660 što pokazuje da se Suzuki poigravao aerodinamikom. Primetna i velika izduvna cev, što je neophodno da motocikl ispuni odgovarajuće emisione standarde u Japanu, Evropi i SAD.

Očekujese da će nova generacija biti dostupna na velikom broju tržišta, uključujući i evropske, gde se poprilično dugo nije prodavala.

Ipak, najviše se pitamo šta je ispod oklopa. Šuškalo se o turbo četvorocilindarskog agregatu, što bi odgovaralo onome što je Kawasaki uradio sa svojom H2 linijom. Nedavne glasine su odbacile takvo rešenje i pominju povećanje zapremine na 1.400 kubika.

Očekuje se robusni paket elektronike, sa inercijalnom mernom jedinicom, a tizer video snimak objavljen prošle sedmice je to, čini se, i potvrdio.

Modernizacija šasije i drugih delova bi trebalo da doprinese smanjenju težine. Ono što sve zanima je da li je Suzuki samo prilagodio Hayabusu modernim standardima ili imamo novi hiperbajk koji će oduvati svoje rivale.

Odgovori stižu u petak.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 348Komentari