home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Hayabusa

Čekanju je konačno došao kraj, predstavljena je treća generacija modela Suzuki Hayabuse.

Iako ga Japanci nazivaju novom mašinom (jer je promenjeno preko 500 delova), ima svega vrlo malo istinskih noviteta u vezi njega, piše Moto-berza.com.

Suzuki Hayabusa

Šasija je uglavnom ostala ista, s malim izmenama tu i tamo, dok je četvorocilindarski redni agregat od 1.340 kubika prilagođen novim emisionim standardima. Tu je i uzbudljiv paket elektronike. Sve u svemu, Suzuki je odradio dobar posao, uprkos nekim sitnim zamerkama koje sada nećemo pominjati.

Suzuki Hayabusa

Iako je Suzuki oslovljava trećom generacijom, motocikl je dosta sličan drugoj, jer manje tehničke promene i sređivanja na estetskom planu definitivno ne prave toliku razliku. Šasija je zadržala isti dizajn, mada je zadnji podram 680 grama lakši. Agregat je postavljen na istim mestima, mada su kućišta lakša. Zapremina je ostala ista, s nepromenjenim specifikacijama.

Suzuki Hayabusa

Imamo priličan broj internih promena u samom agregatu, ali je efekat gotovo isti. Ono što jeste drugačije je širi spektar snage na niskom i srednjem broju obrtaja.

Velika novina je paket elektronike, sa sve novom inercijalnom mernom jedinicom (IMU) i drugih sistema pomoći. A tu je i Bosch ABS. To znači potpuno podesivu kontrolu proklizavanja i paljenja, kvikšifter, tempomat, kao još mnogo drugih stvari.

Na instrument tabli je novi raspored, uz TFT ekran između kultna četiri analogna pokazivača. Osvetljenje je LED. Tu je i aktivni sistem ograničenja brzine, koji može biti jako koristan.

Pomenućemo i potpuno podesivno KYB ogibljenje, Brembo Stylema kočione čeljusti i prenje 320-milimetarske diskove, kao i kovane aluminijumske felne.

Sveukupne dimenzije Hayabuse se nisu mnogo promenile, uključujući težinu (oko 264 kg sa punim rezervoarom). Ono što se mnogima neće dopasti je cena, koja će biti oko 15.500 evra.

Izvor: Moto-berza.com

Foto i video: Suzukičitanja : 529Komentari