home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW R1250 GS

BMW Motorrad je s ponosom objavio najnovije prodajne rezultate, a razloga za zadovoljstvo i te kako ima.

Naime, nemački brend je u prvih šest meseci ove godine zabeležio najbolju prodaju u svojoj istoriji! Od početka 2021, BMW je prodao 107.610 motocikala i skutera, što je za 40% bolji rezultat u poređenju s istim periodom prošle godine (76.707 jedinica).

Međutim, 2020. i nije neka godina za poređenje, imajući u vidu veliki pad usled pandemije virusa korona. Ali ako uporedimo ove brojke sa prvom polovinom 2019, vidimo da je BMW Motorrad uvećao prodaju za 15% (93.545).

BMW S1000R

Izuzetno snažno drugo tromesečje je uticalo na konačne brojke, a tokom ovog perioda je prodato 65.018 jedinica, čak 55% više nego lani. Imajući u vidu da je 2019. bila najbolja prodajna godina za Bavarce i da se će se trend rasta prodaje nastaviti, gotovo je izvesno da će Nemci imati razloga za slavlje kada se završi fiskalna godina.

Sa brojnim novim modelima spremnim da pojačaju gamu, očekujemo žestok finiš godine za BMW. Ipak, ključno će biti dostaviti motocikle novim vlasnicima, što nimalo nije lako imajući u vidu sve probleme u globalnom lancu snabdevanja.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: BMWčitanja : 262Komentari