home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Diavel

Veliki rast očekuje moto industriju ove godine, u jeku oporavka od prošlogodišnjih gubitaka prouzrokovanih pandemijom.

Nakon BMW-a, i Ducati je objavio prodajne rezultate za prvu polovinu 2021, u kojoj je ostvaren rast od 43% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Iako to zvuči veoma impresivno, treba napomenuti da brojke iz 2020. i nije bilo teško nadmašiti.

Sa sigurnošću možemo reći da svaki proizvođač koji je ostvari dvocifren rast u poređenju sa prošlom godinom i te kako ima razloga za zabrinutost.

Ali svakako Ducati ima razlog za slavlje. Prodajni rezultati iz juna su najbolji u istoriji kompanije, a prva polovina ove godine je za 9% bolja od prvih šest meseci 2019.

Možda je poređenje sa 2019. najbolji pokazatelj napretka brenda, a u slučaju proizvođača iz Bolonje, posao ide kako treba.

Ducati je ukupno prodao 34.485 motocikala u prvoj polovini godine, a gotovo četvrtina od tog broja, tj. 8.598 je prodato u junu.

Najpopularniji model iz game italijanske marke je Multistrada V4. Scrambler 800 se takođe odlično prodaje, pogotovo jer je dostupan u više varijanti, a među tri najprodavanija modela je i Streetfighter V4.

Što se pojedinačnih tržišta tiče, u Australiji je zabeležen rast prodaje od 82%, dok je najviše motocikala prodato u Italiji – 6.071, čak 55% više nego lani. U Japanu je ostvaren rast od 53%, a u Severnoj Americi 51%.

„Uprkos složenoj situaciji u lansu snabdevanja i transportu, zastoju u isporukama i nestašici sirovog materijala, Ducati je u prvih šest meseci ostvario značajan rast. Posebno raduje to što su cifre iz perioda pre pandemije nadmašene za gotovo 10%“, izjavio je Frančesko Milićija, potpredsednika sektora globalne prodaje.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducatičitanja : 298Komentari