home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Concept CE 02

BMW je očigledno s pažnjom posmatrao šta je Honda postigla sa svojom mini moto linijom, naročito s modelom Grom, pa je tako najnovija Bavaraska mašina osmišljenja kao rival u ovom segmentu.

Mini moto mašine su se dosad pokazala zabavnim i izuzetno popularnim za vožnju. Nije ni čudo što BMW Motorrad želi svoje mesto na tržištu. Stoga je nastao Concept CE 02, kao električni model fokusiran na mlade vozače.

BMW Concept CE 02

Mini moto modeli su idealni kandidati za elektrifikaciju, jer su i sami namenjeni za prevoz u urbanim uslovima.

Sa maksimalnom brzinom od oko 90 km/h i autonomijom od 90 km, ova mašina sa 15 KS na raspolaganju će teško postaviti. Stil, zabava i prustupačni atributi su u tom segmentu važniji od od vremena punjenja i kilovat časova.

“Na prvi pogled, malo šta na Concept CE 02 modelu je tipični BMW Motorrad. U pitanju je nešto potpuno novo. Želimo da budemo pioniri u ovom segmentu.”

BMW Concept CE 02

“Concept CE 02 donosi nove proporcije i moderdnu formu prevoza u urbanim uslovima. Osim toga, želeli smo da prikažemo nivo inovacija u dizajnu kakve dosad nismo videli, bar ne na ovom nivou.

“Želeli smo jednostavnost, ali je emocionalna komponenta bila od izuzetne važnosti, kao i uživanje u vožnji”, objasnio je Edgar Hajnrih, šef BMW-ovog dizajnerskog odeljenja

Čini se da je BMW-ova interpretacija fokusirana na mlade, kojima će Concept CE 02 biti prvi motocikl.

Hoćemo li da Concept CE 02 vidimo u serijskoj proizvodnji? Ostaje nam da vidimo. Imajući aktuelne trendove, šanse za to su prilično obećavajuće.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: BMW Motorradčitanja : 289Komentari