home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki ZX-4R

Kawasaki ZX-25R je izuzetno atraktivna mašina, koja nas vraća u slavna vremena četvorocilindarskih modela iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Ali kako stvari stoje, uskoro nas čeka nova primamljiva mašina japanske kompanije. U pitanju je verzija s agregatom od 400 kubika, koja bi trebalo da sadrži privlačnost originalnog ZXR400 iz 1990. godine.

Glasine o pomenutom modelu su se prvi put pojavile tokom globalnog predstavljanja samog ZX-25R. Ali ne radi se o praznoj priči, jer navodi iz Japana potvrđuju da je ZX-4R zaista u planovima renomiranog proizvođača.

Štaviše, Kawasaki je još 2019. godine podneo patent na kojem se vidi dizajn u kojem se navodi da se „po mogućstvu primenjuje na motocikl koji ima četvorocilindarski motor od 400 kubika“.

Na osnovu rendera koji ovde vidite, očekuje se da će predstojeći ZX-4R imati iste komponente kao i postojeći ZX-25R, uključujući cevasti čelični ram i tzv. „banana“ zadnju viljušku.

Prema izveštajima medija, ZX-4R će imati preuređeni prednji deo i farove, u mnogome inspirisane najnovijim ZX-10R superbajkom, zajedno sa kombinacijom boja originalnog ZXR400.

Pošto ZX-25R donosi 50 KS na 15.500 o/min, od ZX-4R bi mogli da dobijemo blizu 80 „konja“.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 302Komentari