home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Norton

TVS Motor Company je najavila veliku investiciju u britanskog proizvođača motocikala Norton Motorcycles, koji će se i te kako odraziti na poslovanje kompanije.

Indijska kompanija će uložiti blizu 120 miliona evra u pomenuti brend, što će posledicu imati otvaranje 250-300 novih radnih mesta u naredne tri godine.

TVS je kupio Norton u aprilu 2020. godine i već je uložio značajna sredstva u proizvodni pogon u Solihalu, ali u sređivanje 961 Commando i V4SV superbajk modela, koji bi uskoro trebalo da budu lansirani.

„Nove investicije biće usmerene ka elektrifikaciji, najnovijim tehnologijama, proizvodnji dvotočkaša vrhunske klase, održivosti i budućnosti prevoza“, izjavio je jedan od čelnika TVS-a, Sudaršan Venu.

„Pomenuti novac će u Norton ulaziti tokon narednih nekoliko godina, što će omogućiti dolazak uzbudljivih novih proizvoda na tržište.“

Uz nova radna mesta, Venu je pomenuo i nove poslovne prilike u moto industriji, a naglasio je da će nova investicija rezultirati u dodatnih 500 do 800 indirektnih radnih mesta u lancu snabdevanja.

Ovaj potez je najavljen tokom najnovije posete britanskog premijera Indiji, od 21. do 22. aprila. Koliko je od pomenutog iznosa već potrošeno nije poznato u ovom trenutku.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 238Komentari