home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GASGAS

GASGAS je predstavio dva nova za ulicu legalna modela, koji označavaju debi kompanije u segmentu drumskih modela.

U pitanju su mašine koje nose naziv ES 700 i SM 700 i predstavljaju varijaciju na postojeću KTM 690 SMC R platformu, na kojoj su zasnovani Husqvarna 701 Supermoto/Enduro motociklu.

Oba noviteta donosi jednocilindarski agregat zapremine 692 kubika. Uz 74 KS, tu je vrhunska elektronika za bolju odzivnost u vožnji, šestostepeni kvikšifter, kao i rezervoar za gorivo zapremine 13,5 litara.

GASGAS

SM 700 je više orijentisan svakodnevnoj vožnji, a donosi 48-milimetarsko WP ogibljenje sa potpuno podesivim zadnjim amortizerom.

GASGAS

I mada GASGAS nije baš poznat brend među motociklistima koji vole vožnju na autoputu, i te kako je poštovan u ofroud krugovima.

ES 700 i SM 700 predstavljaju prvi korak u smeloj strategiji španske firme, koja za cilj ima lansiranje još drumskih modela u budućnosti.

Kompaniju je 2019. kupila Pierer Mobility grupa, koja je tada najavila planove da prošiti ponudu GASGAS modela, ali i prisustvo na tržištima širom sveta. Najavljena je i popularizacija brenda, čemu je doprineo trijumf Sema Sanderlenda na ovogodišnjem Dakar reliju, a tu su i Moto2 i Moto3 timovi.

Čak se šuška da KTM razmatra treći MotoGP tim, koji bi nosio GASGAS oznaku.

Dokumenta iz 2019. sugerišu da KTM ima velike planove za GASGAS, uključujuči i proširenje ponuda novom verzijom KTM 390/890 Adventure modela, koji će s GASGAS oznakom biti više fokusiran na ofroud.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 236Komentari