home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mortagua Fighter

Mortagua Fighter je dobio svoje deseto izdanje, predstavljeno na španskom Expo Moto 2022 sajmu.

Čovek iza ovog dvotočkaša, Karlos Rodrigeš, dolazi iz mesta Mortagua u Portugalu, a pre nego što je napravio Fighter, postao je poznat po izradi mašina po meri.

Mortagua Fighter

Prvo izdanje je napravljeno 1995, a do danas se taj izgled potpuno promenio. Međutim, nema sumnje da se, s estetskog aspekta, radi o jednom od najradikalnijih motocikala na svetu.

Najnovija varijanta izgleda kao da je došla iz video igre. Svaki deo motocikla izgleda gotovo neverovatno, ali, doduše, isto se može reći i za svakog od prethodnika. Nivo kreativnosti uključen u stvaranje tako unikatne linije motocikala tokom blizu tri decenije je neverovatan.

U tekstovima gde je fokus na motocikl, tehničke stvari su i te kako važne, poput konjskih snaga, obrtnog momenta, širine guma. Ali ništa od toga nije važno u ovom slučaju. Osećaj koji motocikl pruža kad gledate u njega je dovoljan. Možemo samo da zamislimo kako je uzbudljivo voziti ga.

Međutim, Mortagua Fighter nije motocikl za stazu, niti za planinske puteve. On je za sporu vožnju, kroz grad, noću, pod neonskim svetlom, dok su svi pogledi uprti u vas. Osećaj je fantastičan.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 427Komentari