home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha X-Force

Yamaha je u Japanu predstavila novi X-Force, kompaktni skuter napravljen da se odlično snalazi u urbanim uslovima.

Japanska kompanija se odlučila da novom skuteru da pregršt modernih karakteristika, koje uglavnom nalazimo na skuterima veće kubikaže.

Yamaha X-Force

Kako navode u Ivati, X-Force donosi kontrolu proklizavanja i mogućnost Bluetooth povezivanje preko posebne aplikacije.

Yamaha je svoj skuter opisuje kao „gospodara uličnih skutera“, što je sličan opis koji je iskorišćen za MT liniju – „gospodar obrtnog momenta“.

X-Force ima međuosovinsko rastojanje od 1.340 mm i visinu sedišta od 815 mm. Oblik i izgled sedišta omogućuju prijatno iskustvo u vožnji. Model je već predstavljen u Tajvanu, pod imenom Force 2.0, a za japansko tržište je dobio i novu kombinaciju boja.

Pokreće ga vodom hlađeni agregat od 155 kubika, s ubrzigavanjem goriva. Ima kompanijinu Blue Core i VVA tehnologiju, omogućujući visok obrtni moment bez obzira na broj obrtaja.

U isto vreme, mogućnost povezivanje sa pametnim telefonom pruža vozačima opciju da vide dolazeće pozive i SMS poruke preko digitalne LCD instrument table skutera.

Uprkos kompaktnom dizajnu, X-Force dolazi s velikim skladišnim prostorom ispod sedišta, zapremine 23,2 l, kao i dva držača kaciga. Praktičnost je još jedna reč kojom možemo opisati ovaj dvotočkša, jer dolazi sa USB portom i rezervoarom za gorivo zapremine 6,1 l.

Što se cene Yamahe X-Force u Japanu tiče, ona je u istom rangu kao i Honda ADV 150.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Yamahačitanja : 447Komentari