home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
OX

OX One je motocikl koji ima jedan cilj, a to je da donese izgled koji će podsećati na šezdesete godine prošlog veka, ali istovremeno pružajući futuristički osećaj odmah dostupnog obrtnog momenta.

Snaga od 11 kW sugeriše da se radi o kreaciji ekvivalentnoj motociklu s agregatom od 125 kubika, ali izgledom vraća u vreme kada su dvotočkaši bili mnogo lepši.

Uprkos retro pojavi, velika baterija govori da se radi o modernoj kreaciji, a sam uticaj na ukupan dizajn bi mogao da podeli ljubitelje dva točka. Pogotovo što u kombinaciji sa njegovim retro vibracija ostavlja pomalo neobičan utisak.

U tehničkom smilsu, One donosi 11 kW (tj. 14,8 KS), uz maksimalnu brzinu od 110 km/h, autonomiju od 100 km i bateriju kojoj je za punjenje od nule potrebno pet sati.

Rezervoar za gorivo je lažan i predstavlja običan skladišni prostor sa USB portom. Napred je LCD instrument tabla, a sam motocikl se može povezati s pametnim uređajem preko Elisa mobilne aplikacije, koja nudi detaljnu statistiku o vožnji i može detektovati blizinu drugih vozila vašem dvotočkašu. U tom slučaju, šalje vibraciju na ručicu s čije strane se nalazi vozilo.

Ali One nije jedini ovakav motocikl u ponudi kompanje OX. Tu je i Patagonia, avanturistički motockl koji ima isti agregat od 11 kW, uz drugačije gume i visinu koja sugeriše da je namenjen za grube terene.

OX

Patagonia ima za 50 mm veće međuosovinsko rastojanje, veći prednji točak (19 inča), veću visinu sedišta, drugačiji polažaj u vožnji i 60 mm veći hod ogibljenja.

Ovaj model donosi skladišni prostor od 14 litara, s jednom torbom, štitnike rezervoara, avanturističke pneumatike i zaštitnu rešetku i ekran.

Početna cena za OX One je 5.200 evra, dok rezervacija modela Patagonia košta 250 evra.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 429Komentari