home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Custom Ducati

Sve što ima veze s brendom Ducati, obično dolazi s visokom cenom. To se odnosi na po meri izrađene motocikle, poput glavnog junaka naše današnje priče.

Ime radionice je Revival Cycles, a njihov projekta je zasnovan na Ducati Monster 1100 modelu. Krajnji rezultat je impresivan, s podjednako impresivnom cenom.

Custom Ducati

Radionica Revival Cycles dolazi iz Ostina, glavnog grada Teksasa. Nju su 2008. osnovali Alan Stalberg i Stefan Hertel. Iza sebe imaju neke od najlepših custom kreacija, a dovoljno je posetiti njihov sajt i uveriti se u to.

Svakako jedna od najlepših kreacija je po meri urađeni Ducati 1100 Fuse.

Custom Ducati

Deo agregata je uzet s Monster 1100 motocikla, dok je sve ostalo - uključujući i ram od nerđajućeg čelika - napravljeno po meri. Zadnja viljuška je napravljena od jednog bloka aluminijuma. Zamislite samo koliko sati rada je utrošeno na stvaranje ove savršene komponente.

Kako navode u kompanije, centralni deo dizajna su cevi od nerđajućeg čelika, koje uz to služe i kao osnova ovog motocikla.

Revival Cycles je ugradio i jednodelne ručice, radi "čistog" kokpita, dok su kvačilo i kočnice integrisani. Izbor je pao na kožu radi upotpunjavanja klasičnog izgleda.

Iako je motocikl gotovo u celosti napravljen po meri, jednodelni rezervoar, sedište i zadnji deo i dalje imaju Ducati vibracije, koje dodatno naglašava crvena boja. U međuvremenu, radionica je sredila i celokupni sistem elektronike.

Zahvaljujući agregatu s Ducati Monster 1100, Fuse donosi 120 KS, što ga čini izuzetno snažnom mašinom.

Kako navode iz Revival Cycles radionice, troškovi izrade Fuse motocikl iznose oko pola miliona američkih dolara tj. nešto preko 490.000 evra!

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 480Komentari