home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Can-Am

Can-Am je zvanično predstavio svoje prve motocikle u poslednjih 35 godina, lansiranjem Origin i Pulse električnih motocikala.

Kanadska kompanija je prvi put proizvela dvotočkaše još sedamdesetih osamdesetih godin prošlog veka, s fokusom na motorkros i ofround modele.

Kompanija je propala 1987, da bi je 19 godina kasnije oživeo Bombardier Recreational Products (BRP). Međutim, tada se Can-Am okrenuo proizvodnji model na tri točka.

Can-Am

Međutim, kako se svet pomerio ka elektrifikaciji, BRP je ranije ove godine najavio svoj plan da oživi Can-Am kao električni brend.

U to vreme, kompanija je objavila tizere za četiri motocikla, da bi šest meseci kasnije stigli Origin i Pulse.

Can-Am

Origin je dual sport električni motocikl, dok Pulse nosi DNK roudstera sa sportskijom karoserijom.

Osim privlačnog dizajna, baterije su takođe tanje i savršeno se uklapaju ispod „rezervoara za gorivo“, makar u poređenju sa drugim električnim motociklima dostupnim na tržištu.

Ipak, Can-Am Origin predstavlja najunikatniji izraz dizajnerskoj jezika renomirane kompanije, sa svojim ADV stilom koji ga stavlja u isti segment kao i Zero FX. Dok Pulse nudi više urbano fokusiran dizajn i kao tržišnog rivala mu nameće LiveWire Del-Mar.

„Danas, naša priča o inovacijama dostiže nove visine sa otkrivanjem električnih proizvoda koji oblikuju tržište i koji će poboljšati iskustvo potrošača na putu.“

„Danas počinje novo nasleđe kompanje Can-Am. Sa Origin i Pulse, prva dva modela naše električne porodice na dva točka, spremamo se da povratimo naše motociklističko nasleđe stvarajući uzbudljiva iskustva vožnje za potpuno novu generaciju“, izjavio je Žoze Boažoli, predsednik i generalni direktor BRP-a.

U međuvremenu, očekuje se da Origin i Pulse budu opremljeni Rotax E-Power motorom.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 371Komentari