home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Electric

Honda je otkrila svoje planove za elektrifikaciju, koji uključuju i lansiranje deset novih električnih modela do 2025. godine.

Uz to, japanska kompanija planira da do 2050. dostigne karbonsku neutralnost.

"Honda će ubrzati elektrifikaciju svojih motocikala, kao primarni fokus svoje buduće strategije", stoji u saopštenju.

Honda će nastaviti s razvojem agregata s unutrašnjim sagorevanjem, ali želi da osetno smanji emisiju ugljen-dioksida svojih SUS jedinica. Takođe, japanska kompanija će se fokusirati na razvoj mašina koje mogu koristiti karbonski neutralna goriva.

2025. je označena kao datum za lansiranje deset novih električnih modela. Među njima će biti dvotočkaši za svakodnevni prevoz, ali i onih zabavnih. Umesto dosad standardnih električnih motocikala u rangu modela od 125 kubika, možemo očekivati i mašine veće kubikaže.

Honda Electric

Honda želi da lansira i tri velika i zabavna električna modela, među kojima bi trebalo da se nađe jedan namenjen tinejdžerima, koji cilja japanska, evropska i američka tržišta.

Među planovima su i dva električna modela za gradske uslove, namenjena za Evropu i Japan. Do 2024. se očekuje i pet električnih bicikala i jedan električni moped.

Koristiće se dva tipa baterije, od kojih će jedna biti zamenjiva.

Honda će zajedno sa svojom softverskom divizijom Drivemode raditi na poboljšanju kvaliteta različitih usluga za povezivanje, poput izračunavanja optimalnih ruta, obaveštenja o mestima za punjenje, saveta za bezbednu vožnju i korisničke podrške.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Hondačitanja : 324Komentari