home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki EV

Kawasaki je na Intermot sajmu predstavio svoj električni prototip, dajući nam uvid u izgled eventualne proizvodne verzije. Električni prototip je centralni deo govora Masaje Curuna, direktora evropske filijale japanske kompanije, koji je pričao o naporima japanskog giganta za dostizanjem karbonske neutralnosti.

Curuno nije otkrio mnogo tehničkih detalja o ovom prototipu, ali jeste naglasio da će on činiti osnovu budućeg proizvodnog modela. Kawasaki je već najavio tri električna modela za 2022: prvi je bio Elektrode električni bicikl, a druga dva bi trebalo da budu jedan standardni i jedan sportski motocikl, a oba će imati agregat od 15 KS.

Kawasaki EV

Električni prototip je premijeru imao u avgustu, na demonstraciji tokom trke "8 sati Suzuke". Tada se čuvenoj stazi pojavio sa hibridnim prototipom zasnovanom na Ninja modelu. Na Inermotu je prikazan samo nejked električni prototip, pretpostavljamo jer je bliži serijskoj proizvodnji od hibridne "Nindže".

Prototip prikazan na Intermotu je u velikoj meri zasnovan na Z400, s kojim deli sličaj stil i ram. Ovaj uporedni prikaz električnog prototip i Z pokazuje koliko su dva motocikla slična - ali i koliko su različita. Far, karoserija, zadnji deo i ogibljenje su gotovo identični, a čini se da je ram modifikovan kako bi se napravilo mesta za električni motor i bateriju.

"Rezervoar za gorivo" je primetno manji nego na Z400, ali ergonomija izgleda isto. Sedište, ručice i odmorišta za noge izgledaju nepromenjeno.

Kočnice i felne su, bar se tako čini, skinute pravo sa Z300 ili Ninja 300, uz iste IRC Road Winner pneumatike.

Kawasaki je ranije najavio najmanje 10 električnih/hibridnih modela do 2025. godine, ali je Curuno naglasio da će kompanija nastaviti da istražuje i druge opcije. On je ponovio posvećenost kompanije SUS motorima, ali je dodao da su među opcija električne i bio ćelije, kao i hidrogen.

U međuvremenu, premijeru prvog električnog modela italijanske kompanije očekujemo narednog meseca, na EICMA sajmu u Milanu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 264Komentari