home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati V21L

Ducati je zvanično počeo proizvodnju V21L električnog motocikla, koji će se od ove sezone voziti u MotoE šampionatu. U ovo novo poglavlje kompanija ulazi kao zamena za dosadašnjeg dobavljača, brend Energica.

Ducati V21L je predstavljen prošle godine, nakon što je veliki broj vozača odradio testove na njemu. Među njima su se našli Mikele Piro, Čez Dejvis i Aleks De Anđelis.

Ducati V21L

Ovo je veliki korak za italijansku marku, jer ulazi u svet električnih modela, a istovremeno promoviše održivost i čistu energiju.

"Početak proizvodnje Ducati MotoE mašine je istorijski trenutak za kompaniju. Detaljno smo proučili tehnologije koje predstavljaju budućnost moto sporta", izjavio je izvršni direktor kompanije, Klaudio Domenikali.

On je naglasio da V21L pokazuje ambiciju Ducatija da napravi električnu drumsku mašinu, koja bi donela isti nivo uzbuđenja kao i motocikli s tradicionalnim agregatima.

"Ovo je važan aspekt za budućnost našeg brenda, u koji ulažemo značajna sredstva i znanje. Iskoristićemo sve to da jednog dana donesemo električni motocikl koji bi isporučio perfomanse kakve naši fanovi očekuju."

"Krećemo u novu avanturu s cijem daljeg razvoja električne tehnologije i njene primene u našoj proizvodnoj liniji."

Fanovi MotoE šampionata će novi Ducati V21L videti u akciji tokom testova u Herezu (6-8. marta) i Barseloni (3-5. aprila).

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 291Komentari