home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Moto Guzzi Daytona 1000

25. marta ove godine, prodavac iz Blumingtona u Minesota, prodao je još uvek neraspakovani Moto Guzzi Daytona 1000 iz 1993. godine.

Kako je Guzzi dospeo ovde? Kasnih osamdesetih dr Džon Vitner, osim toga što je bio zubar, imao je veliku strast prema modifikovanju motocikala. Naročito onih s oznakom Moto Guzzi. Kako priča ide, kompanija ga je pozvala da rade na novom superbajku i tako je rođena Daytona 1000.

Mašinu pokreće V-tvin jedinica od 992 kubika koji proizvodi 95 KS na 8.000 o/min. Ogibljenje čine Marzocchi viljuške napred, kao i Koni amortizer pozadi. Disk kočnice i izduvni sistem od nerđajućeg čelika su bili standardni, a na nekim fotografijama možete videti da je izduv još uvek umotan u foliju. Najveća brzina je išla preko 230 km/h!

Moto Guzzi Daytona 1000

Ovaj konkretan primerak je prvobitno isporučen iz Mandela del Larija u salon u Bogartu, Džordžija, negde tokom novembra 1992. Prešao je ukupno 16 km i dolazi sa svim standardni delovi koje bi prodavac sastavio da bi prodao završenu mašinu na podu izložbenog prostora nakon što je izvadi iz sanduka. Takođe dolazi sa originalnom Moto Guzzi garantnom karticom, kontrolnom listom pre isporuke namenjenom prodavcima za odjavu, računom o prodaji i sertifikatom proizvođača o poreklu.

Moto Guzzi Daytona 1000

Motocikl je nabavio prodavac u novembru prošle godine, a zatim ga početkom meseca dao na prodaju. Prodat je 25. marta 2023. za pobedničku ponudu od 31.500 dolara (oko 29.100 evra). To nije tako ludo kao što su neke prodaje motocikala bile u poslednje vreme, ali treba imati na umu da je bio upakovan i nevožen poslednjih 30 godina.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 4661Komentari