home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tijeri Sarasin

Ugledni moto novinar oborio je svetski rekord u poseti najvećem broju zemalja u toku 24 sata - na motociklu.

Tijeri Sarasin je započeo svoju vožnju na jugu Poljske, strateški odabranoj lokaciji zbog njene neposredne blizine značajnom broju zemalja. Usput se našao u severnoj Italiji, pre nego što je krenuo na sever i završio svoje putovanje u Holandiji.

Na kraju putovanja, Tijeri je prešao impresivnih 2.200 km i završio podvig za samo 22 sata. Ovu poslednju tačku čini još impresivnijom činjenica da je pre putovanja Tijeri sebi postavio cilj da završi putovanje, a da pritom ne krši ograničenja brzine i lokalne zakone o saobraćaju na putevima.

Motocikl koji je Tijeri izabrao za vožnju je siguran izbor za sve koji žele da pređu velike kilometre, brzo i udobno. To je Kawasaki Versys 1000. Bridgestone je motocikl pripremio pre vožnje novim gumama, Motul je isporučio ulje, a Tijeri  je spakovao malo dodatnog goriva za slučaj da mu nestane.

Tijeri Sarasin

Glad i žeđ je utoljavao mešavinom izotoničnih pića, hrane za astronauta i lekova koji su mu pomogli da vreme ne troši na odlazak na veliku nuždu.

Rekord koji je Tieri oborio je zapravo onaj koji je već držao nakon što je prošle godine posetio 13 zemalja na MV Agusta Super Veloce motociklu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 258Komentari