home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
MV Agusta Lucky Explorer 9.5

MV Agusta Lucky Explorer 9.5 postao je jedan od najiščekivanijih avanturističkih motocikala poslednjih godina, a njegovo potpuno otkrivanje je najavljeno za predstojeći EICMA sajam u Milanu.

Samo iščekivanje koje okružuje Lucky Exlorer 9.5 potiče od toga da MV Agusta nije prvi brend koji biste najviše povezali sa avanturističkim motociklima, ili uopšte terenskim.

Naravno, inspiracija za model dolazi iz prethodne inkarnacije onoga što je sada MV, a to je Cagiva, koja se takmičila na reliju Dakar sa svojim Elefant 900. Te 1990 je Edi Orioli stigao do pobede na prestižnom događaju.

Međutim, predstavljanje na EICMA sajmu je možda tu da najavi preimenovanje predstojećeg avanturističkog motocikla. "9.5" će ostati, ali MV Agusta ne pominje "Lucky Explorer" u svom saopštenju za štampu kojim se potvrđuje pojavljivanje motocikla na milanskom salonu. Umesto toga, pominje se samo "projekat 9.5", što ukazuje da bi promena imena mogla biti na putu.

MV će takođe prikazati brojne druge modele na sajmu, iako oni nisu pojedinačno identifikovani, a predstojeće izdanje najvažnijeg događajau industriji biće značajno po tome što je to prvo pojavljivanje italijanskog brenda na sajmu od kako ga je kupila Pierer Mobility Grupa.

Evo šta je rekao Timur Sardarov, izvršni direktor kompanije:

"Zahvaljujući saradnji sa Pierer Mobility AG, najvećim evropskim proizvođačem motocikala, kao novim partnerom u našem poduhvatu, ojačali smo i proširili naše operativne mogućnosti. Put koji je pred nama je najuzbudljiviji o čemu smo mogli da sanjamo. MV Agusta, sa svojim kultnim modelima proizvedenim u Italiji, nastaviće da privlači nepodeljenu pažnju javnosti i kritičara."

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 358Komentari