home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Honda EV

Hondina nedavna konferencija za novinare otkrila je ambiciozne planove za budućnost, signalizirajući značajnu investiciju od 3,1 milijarde evra u razvoj i proizvodnju električnih motocikala.

Ciljani kontinenti za ovu ekspanziju će verovatno uključiti nacije poput Tajvana, gde postoji sve veća potražnja za lakim električnim motociklima i skuterima. Ovi regioni su doživeli značajan rast iz godine u godinu, delom vođen uspešnim šemama iznajmljivanja koje su na kraju dovele do široko rasprostranjenog ličnog vlasništva.

Dok konkretni detalji o predstojećim motociklima ostaju neotkriveni, uvid u budućnost je dat tokom strima uživo, prikazujući 11 navedenih modela koji bi trebalo da budu lansirani od sada do 2025. Među njima su tri motocikla, uključujući ono što se čini kao veliki maksi skuter koji podseća na električnu verziju Honda X-ADV.

Pored toga, postoje dva ulična motocikla, jedan sa dizajnom kruzera, a drugi sa tradicionalnijim nejked izgledom. Donji red je upotpunjen ofroud motociklom, što je logičan potez s obzirom da je Honda već predstavila svoj električni motocikl CR-E.

Međutim, većina nadolazećih modela spada u kategoriju skutera, koji se mogu pohvaliti različitim veličinama i dizajnom. S obzirom na globalnu potražnju za električnim skuterima, očekuje se da će ovi dodaci igrati ključnu ulogu u Hondinoj tržišnoj strategiji.

Uprkos snažnom naglasku na električnim vozilima, Honda ostaje posvećena motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Prenos uživo je istakao fokus kompanije na razvoju fleksibilnijih motora, sposobnih da rade na gorivo sa većim sadržajem etanola.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 302Komentari