home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Velocifero Tennis-E

Velocifero je mala italijanska kompanija specijalizovana za skutere male kubikaže. Brend je nedavno ušao u segment električnih skutera, s novim modelom usmerenim ka svakodnevnom prevozu sa stilom.

Zove se Tennis-E i u pitanju je retro-inspirisani model. Velocifero je osnovao italijanski dizajner Alessandro Tartarini, tako da je jasno da kompanija ne koristi prečice kada je dizajn u pitanju. Tennis-E je, na kraju krajeva, zasnovan na skuteru na benzinski pogon Tennis 125, ali zamenjuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem električnim motorom za tihu vožnju bez emisije izduvnih gasova.

Velocifero Tennis-E

Što se stila tiče, Tennis-E dobija minimalistički eksterijer naglašen fluidnim dizajnom karoserije. Sve je u retro izgledu na ovom skuteru, ali ima u modernih detalja poput farova i LED dnevnih svetala.

Kompaktni i šarmantni skuter pokreće motor s 3 kW nominalne snage, uz maksimalnih 5 kW, ili oko 6,7 KS, što ga stavlja u okvir istih performansi kao i skuter od 125 kubika.

Međutim, razlikuje se u pogledu svog obrtnog momenta, pri čemu Velocifero navodi neverovatnih 175 Nm. Tennis-E nudi svom vozaču tri režima vožnje - Eco, Comfort i Sport, a ima maksimalnu brzinu od 85 km/h.

Što se tiče izvora napajanja, Velocifero Tennis-E ima dve uklonjive litijum-jonske baterije sa kombinovanim kapacitetom od 2,99 kWh. Svako pakovanje je teško 10 kilograma, tako da vozači imaju mogućnost da uštede na težini i koriste samo jednu bateriju na kraćim putovanjima. Baterije se mogu potpuno napuniti za oko četiri sata, a kombinovano obezbeđuju 80 kilometara autonomije sa jednim punjenjem.

Kada je reč o cenama i dostupnosti, italijanski brend tek treba da objavi detaljne informacije o novom Tennis-E, međutim, očekuje se da će stići u prodajne salone u Evropi u martu 2024.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 270Komentari