home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Kawasaki Ninja Hybrid

Novi Kawasaki hibridni motocikl je u pripremi, što pokazuju novootkrivene patentne skice.

Na njima se vidi motocikl zasnovan na Kawasaki Versys tureru, ali je standardni Versysov motor s unutrašnjim sagorevanjem zamenjen hibridnom pogonskom jedinicom.

Očekujemo isti pogonski sklop kao na postojećim hibridima japanske kompenije, Ninja 7 Hybrid i nejked Z 7 Hybrid. To znači električni motor od 9 kW koji radi u kombinaciji sa paralelnim dvocilindarskim motorom s unutrašnjim sagorevanjem od 451 kubik.

Hibridni Versys bi bio nešto sasvim drugačije od Kawasakijeve postojeće ponude. I Ninja 7 Hybrid i Z 7 Hybrid se uklapaju u kategorije – sportske i nejked – u kojima sposobnost vožnje na velike udaljenosti nije nužno centralni stub onoga što čini snažan paket u klasi. Turing segment je, međutim, veoma različit u tom pogledu.

Ovo ne znači samo domet, jer je, naravno, prednost hibrida u odnosu na čisto električni model je mogućnost da nastavi da radi kada se baterija isprazni. Ali, održavanje dobrih performansi duboko u dugoj vožnji je očigledno više zagarantovano sa tradicionalnom jedinicom za napajanje u kojoj se snaga napaja iz jednog izvora na zadnji točak.

Baterija od 1,4 kWh koju Kawasaki koristi u modelima Ninja 7 Hybrid i Z 7 Hybrid možda ne zvuči kao da je posebno pogodna za samostalnu vožnju na dužim razdaljinama, ali, u kombinaciji sa paralelnim tvin motorom od 451 kubik, imate 69 KS.

Kawasaki se još nije obavezao da potpuno zameni model sa sagorevanjem hibridom sličnih performansi, ali, ako se hibridni Versys pokaže efikasnim na dužim razdaljinama, ne izgleda nemoguće da se tako nešto dogodi.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 220Komentari