home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Evo jos slika koje su pre vremena dospele u javnost bez zelje proizvodjaca. Nama slabo poznata marka Scion ( deo Toyote ) za salon u Chicagu koji pocinje za neki dan ili onaj u New Yorku pocetkom aprila ( slike i informacije nisu zvanicne pa se i ne zna tacan termin prezentacije ) najavljuje dva nova modela; Xd koji nasledjuje dosadasnji Xa i novi Xb za 2008. godinu. Novi su modeli prilicno kockastog pa i kontroverznog futiristickog dizajna, pa posto su proslogodisnji rezultati prodaje njihovih prethodnika slicnog izgleda u SAD-u prilicno losi, pitanje je da li ce ovi modeli pomoci u poboljsanju prodaje Sciona. Model Xd ( na prvoj slici ) je dobio motor iz Toyote Corolle sa 128KS a nudice se sa 4-stepenom ili 5-stepenom automatskom transmisijom. Drugi novi model je Xb ( na drugoj slici ) koji kao da je pozajmio dobar deo dizajna sa Toyotinog koncepta Urban Cruiser i stize sa snaznijim 4-cilindricnim motorom sa 158KS iz modela Scion Tc. Cena za sad nisu poznate.čitanja : 971Komentari

ko pise ove clanke...
zivim usa
scion xb je jedan od najprodavanijh automobila u californiji i usa
proverite na edmunds.com
auto je dobio sve moguce nagrade u usa
prodavaniji je od toyote corole.
I ja sam vlasnik jednog i prezadovoljan sam.
odakle vam te blesave informacije i ko pise vase clanke

Autor m 22 Feb 2007, 03:54

Te "blesave" vesti/ocene o prodaji Sciona u SAD-u, su u skraćenoj formi, preuzete sa sajta Carnewsssite.com. Pošto su automobili Scion u Evropi nepoznati, vest je smatrana tačnom i kao takva objavljena. Cela zabuna zato jer je u rečenici ispušteno da je prodaja Sciona, iako veća, LOŠIJA OD OČEKIVANOG RASTA. Usput u tekstu se nigde ne kritikuje Scion po pitanju kvaliteta ili pouzdanosti pa nije bilo potrebe za nabrajanjem nagrada za Scion xB. Takođe vaše informacije da je Scion xB prodavaniji od Toyote Corolle nisu tačne. Corolla je tokom 2006. u SAD-u prodata u 387.388 komada a Scion xB u samo 61306 komada. Scion je prodao ukupno 173.000 vozila u SAD-u dakle svih modela manje od Corolle. Informacije o prodaji su sa sajta AutoWorld.com

Autor red ivan 22 Feb 2007, 18:53

"vest je smatrana tačnom i kao takva objavljena. Cela zabuna zato jer je u rečenici ispušteno da je prodaja Sciona, iako veća, LOŠIJA OD OČEKIVANOG RASTA"

Autor m 27 Feb 2007, 19:21

Da li znate kada ce moci da se kupi i u Srbiji i kolika ce mu biti ukupna cena osnovnog modela xD
Hvala

Autor Nikola 17 Dec 2007, 16:36

Scion je Toyotina marka automobila namenjena Amerikancima i za sada nema zvaničnih informacija o eventualnoj prodaji ovih automobila u Evropi, pa samim tim ni u Srbiji (mada ima nekih nezvaničnih najava).

Autor auto 18 Dec 2007, 01:05

Novi Scion Xb i nije vise toliko kutijast koliko je bio njegov predhodnik. Ovaj novi XB ide u pravcu gde ce izgubisti na svojoj originalnosti i jednostavnosti predhodnika. Previse su ga povecali i zaoblili.
Iskreno vise mi se svidja predhodna generacija Sciona XB, i to bas zato sto je bio kutijastiji, jednostavniji i originalniji, i nije licio ni na jedna druga kola.
Meni je novi Scion XB ruzan i prevelik, i to bez obzira na jaci motor i mnostvo nove elektronike...

Autor Nikola NS 19 Nov 2008, 00:02