home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda Freed

30 Maj 2008 - 01:01 Noviteti Link

Iako tako ne izgleda na prvi pogled, novi Hondin kompaktni MPV model Freed se u stvari bazira na Hondi Fit/Jazz, predstavljenoj na prošlogodišnjem salonu automobila u Tokiju.

Još zanimljivije zvuči podatak da je novi Freed dostupan u verzijama za 5, 7 pa čak i za 8 putnika (u tri reda sedišta, pri čemu se ona u trećem redu preklapaju u odnosu 50:50). Za to je zaslužno produženo međuosovinsko rastojanje u odnosu na Hondu Fit (2740 mm umesto 2500 mm), dok je širina ista i za Freed i za Fit, i iznosi 1695 mm. Freed je inače dugačak 4215 mm (315 mm više od Fita), a visok 1715 mm (Fit 1525 mm). Za lakši ulazak u vozilo se brinu i zadnja bočna klizna vrata (sa obe strane), koja su dostupna i sa komandama sa el. otvaranjem/zatvaranjem.

Freed se oprema samo sa jednim i to četvorocilindričnim 1,5 litarskim i- VTEC benzinskim motorom sa 88kW/120KS, uparenim sa CVT transmisijom. Japancima je Freed inače dostupan u varijanti sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, kako bi vozilo moglo da odgovori na individualne zahteve svog vlasnika, bilo da se radi o običnoj svakodnevnoj gradskoj vožnji, bilo o kratkotrajnoj vožnji van grada radi izleta.  

Prodaja Honde Freed u Japanu startuje 30. maja a za sada nije poznato kada će početi njegov izvoz i na druga tržišta.čitanja : 1582Komentari