home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mitsubishi Motors Corporation je izabrao predstojeći salon automobila u Moskvi (od 26. avgusta do 7. septembra) da premijerno publici prikaže novi Pajero Sport SUV, koji će kupcima biti na raspolaganju od jeseni ove godine.

Ovde treba napomenuti da će se, u zavisnosti od tržišta, novi Pajero Sport prodavati i kao Montero Sport, Nativa, a u Australiji kao Challenger. U japanskoj kompaniji su takođe odlučili da Pajero Sport neće prodavati u Zapadnoj i Centralnoj Evropi, kao ni u Severnoj Americi.

U svakom slučaju, novi Pajero Sport po rečima proizvođača karakterišu dinamične i sportske linije eksterijera u kombinaciji sa prostranom i komfornom unutrašnjošću za 5 (sa dva reda sedišta) ili 7 putnika (sa tri reda sedišta). Pogon je naravno na sva četiri točka (Super Select 4WD system kakav koristi i Pajero), odgovoran za izuzetne off-road mogućnosti.

Najnoviji Mitsubishijev SUV model pokretaće tri motora, tačnije radi se o 2.5 i 3.2 litarskim common-rail dizelašima sa direktnim ubrizgavanjem i 3.5 litarskom V6 benzincu (Rusima će inače biti dostupan samo model sa 3.2L dizelašem i sa pet sedišta).

Odluka da se za mesto promocije izabere salon u Moskvi uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu porast prodaje automobila u Rusiji (posebno SUV segmenta koji tamo zauzima 20% tržišnog kolača) i činjenicu da je Mitsubishi u fiskalnoj 2007. godini Rusima prodao oko 100.000 vozila. Japanci očekuju da će novi Pajero Sport pomoći da se u fiskalnoj 2008. na tržištu najveće zemlje sveta plasira 140.000 Mitsubishija.čitanja : 2710Komentari

Skoro da sam zaboravio na ovaj model. Baš me interesuje da li će ih Policija naručiti.

Autor Stefko 17 Jul 2008, 23:43

Prednja maska je sa njihovog teretnjaka TRITON(za austrlijsko trziste).

Ocajno izgleda, a off-road mogucnosti su mu daleko ispod njegovih "predaka".

Autor ChedomirADELAIDE 18 Jul 2008, 06:30

Auto napravljen da bude koristan.Predhodni se prodaje već sto godina,a ima više od lade nive na ulicama.Policija se već zadovoljno smeška.

Autor mare 25 Jul 2008, 13:41