home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Evo i nekoliko novih zvaničnih fotografija obnovljene verzije i dalje veoma popularne Mazde MX-5/Miate (od 1989. do kraja jula ove godine prodata su 852.682 primerka), čija će oficijelna svetska premijera biti održana za par dana na Salonu automobila u Parizu.

Što se izgleda tiče, osveženi MX-5 za 2009. godinu je dobio redizajnirani prednji deo sa većim petougaonim grilom, drugačije pragove, doterana svetla, novi dizajn aluminijumskih točkova od 16 i 17 inča i kućišta za svetla za maglu, kao i manje izmene u kabini.

Uz modifikovano ogibljenje, poboljšanu zvučnu izolaciju, bogatiju opremu (recimo Recaro sedišta u Sportive paketu, a sistem za nadgledanje pritiska u gumama i DSC sistem dostupniji u većem broju verzija) i dve nove boje za karoseriju, to je u principu to.

U paleti pogonskih agregata ovog dvoseda u verzijima sa platnenim i tvrdim sklopivim krovom nema promena, pa će se i dalje nuditi samo 1,8 i 2,0 litarski benzinci sa 126, odnosno 160KS (u paru sa modifikovanom šestostepenom i novom, takođe šestostepenom, Activematic automatskom transmisijom).

Prodaja obnovljenog MX-5 u Evropi inače počinje na proleće sledeće godine.čitanja : 1729Komentari

extra auto

Autor milica 27 Nov 2008, 00:03