home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Salon automobila u Parizu je završen pre nekoliko dana, ali noviteti iz Renaulta i dalje pristižu. Doduše, novi Renault Sandero Sport i Logan Sport su namenjeni samo brazilskom tržištu, a njihove premijere su zakazane za predstojeći Salon u Sao Paolu.

Kako bilo, sportske verzije ovih Renaultovih low cost modela (reč Sport u ovom slučaju ipak treba uzeti sa rezervom) karakteriše nešto atraktivniji spoljašnji izgled (slika enterijera još nema), što je zasluga novih detalja, kao što su modifikovani branici (kod Sandera sa difuzorom pozadi), ispupčeniji pragovi, zadnji krovni spojler kod Sandera (na Loganu spojler na poklopcu prtljažnika), novi aluminijumski točkovi, žuta Renault Sport boja, set Renault F1 Team nalepnica i zatamnjena stakla.

Za pogon se brine četvorocilindrični 1,6 litarski benzinac sa 16 ventila, koji sem benzina može da koristi i E85 gorivo (u prvom slučaju raspolaže sa 92, a u drugom sa 95KS).  


Još jedna Renaultova premijera (a verovatno i najveća atrakcija na njihovom izložbenom prpostoru) na Salonu u Sao Paolu biće i koncept Pick-up vozila, koga je inače na Salonu u Parizu najavio prvi čovek Renaulta u Brazilu Jerome Stoll.

O ovom konceptu za sada nema mnogo podataka, ali se po svoj prilici radi o studiji na bazi novog Sandera. Sve što je poznato je da taj Sandero Pick-up concept u potpunosti razvijen u Brazilu (delo Renaultovog dizajn studija - Renault Design America Latina RDAL), dok ćemo na ostale detalje i zvanične slike morati da sačekamo još nekoliko dana.čitanja : 3876Komentari