home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Cadillac je zvaničnu promociju serijske verzije novog CTS Coupa (koncept je ugledao svetlost dana u januaru 2008. u Detroitu) trebalo da održi još prošle godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, ali je to odloženo, pa će njegova proizvodnja startovati tek na leto 2010. godine.

Kao što se i očekivalo, serijski CTS Coupe se i ne razlikuje mnogo od koncept vozila, što znači da je prednji deo preuzet sa limuzinskog CTS-a, da su bokovi dobili veća vrata (sa kvakama u Corvette stilu), dok će zadnji deo karakterisati centralno smešteni završetak izduvnog sistema, visoka vertikalna svetla i skoro u potpunosti ravno zadnje staklo.

CTS Coupe će pokretati 3,6 litarski V6 benzinac, uparen sa šestostepenom automatskom transmisijom, a istovremeno se očekuje i sportski "V" Coupe sa motorom od 550 konja (iz CTS-V sedan).

CTS Coupe u koncept formi je inače dugačak 4750 mm, širok 1870 mm, visok 1390 mm, dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 2880 mm (drugim rečima, nešto je kraći i niži od CTS sedana, dok je međuosovinsko rastojanje isto).   

Serijski CTS Coupe će se proizvoditi zajedno sa CTS sedanom, u fabrici Lansing Grand River Plant.čitanja : 650Komentari

pa nije loše.....

Autor bobo 18 Feb 2009, 21:06