home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Odmah je jasno da je Ampera (premijeru će imati za nekoliko dana na Salonu u Ženevi) u stvari samo Chevrolet Volt sa Opelovim znakom, što je uostalom bilo i očekivano (u međuvremenu se pojavio još jedan klon – australijski Holden Volt, o njemu više OVDE).

U najkraćem, Ampera je automobil sa petora vrata i za četiri putnika, sa elektromotorom, litijum-jonskim baterijama i malenim benzinskim agregatom. Litijum-jonske baterije mogu da se pune i kao "plug-in" na običnoj kućnoj naponskoj mreži, a samo na elektropogon Ampera je u stanju da pređe do 64 km puta u gradskim uslovima vožnje (za duže relacije uključuje se mali benzinski motor). Od 0 do 100 km/h Amperi treba devet sekundi, a može do maksimalnih 161 km/h.

U svakom slučaju, Ampera bi trebalo da odgovori na potrebe većine evropskih kupaca, budući da, primera radi, oko 80% nemačkih vozača dnevno pređe manje od 50 km.

Ampera je dugačka 4404 mm, široka 1798 mm, visoka 1430 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2685 mm, a zapremina prtljažnika je 301 litar.

Prodaja Chevrolet Volta u SAD-u inače kreće krajem 2010. godine, dok se Ampera u prodajnim salonima na Starom kontinentu očekuje tokom 2011 (biće ponuđena i sa značkom britanskog Vauxhalla).



čitanja : 1262



Komentari

Originalan i moderan dizajn.

Autor Eki 01 Mar 2009, 20:34