home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nagrađivani model Chevrolet-a, Cruze – a sada i osvajač titule na World Touring Car šampionatu (WTCC), dodatno će ove godine ojačati svoju poziciju na tržištu kada se u proleće u prodaji nađe njegova nova, petorovratna verzija. Produkcijski model imaće svoju svetsku premijeru na 81. međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, koji će se održati od 3. do 11. marta.

Vreme izlaska novog modela savršeno je pogođeno što se tiče Chevrolet-a jer je ovaj proizvođač u decembru prvi put krunisan titulom svetskog prvaka na takmičenju World Touring Car Championship. Uspeh Chevrolet-a na trkačkoj stazi dokazuje dinamičke mogućnosti i kvalitete Cruze-a, dok predstavljanje modela s pet vrata pored dosadašnje limuzine predstavlja dodatni korak nastojanja Chevrolet-a da ponudi visoku vrednost za novac u glavnim segmentima evropskog tržišta automobila.

Izložbena verzija ovog Chevrolet kompaktnog modela bila je izložena na sajmu automobila u Parizu prošlog septembra gde je bila toplo prihvaćena.

Prošle je godine prodaja Cruze-a nadvisila prodaju Avea, pa je Cruze postao najprodavaniji Chevrolet automobil. Od predstavljanja u proleće 2009., Cruze limuzina dobro je prihvaćena na svim svetskim tržištima i pozdravljena kao važan korak za brend, dok su kupce privukli njen stil nalik na kupe, kvalitet izrade, NCAP ocena od maksimalnih pet zvezdica i izvrsna dinamika vožnje. Takođe je izabran za Autobest automobil godine 2010. od strane žirija u čijem su sastavu vodeći auto-moto novinari iz srednje i istočne Evrope.

Predstavljanje novog petorovratnog Cruze-a u Evropi od ključne je važnosti, kako objašnjava Wayne Brannon, predsednik i izvršni direktor kompanije Chevrolet Europe: „Model sa petoro vrata igra ključnu ulogu na mnogim tržištima. Kompaktni segment u Evropi predstavlja preko četvrtine ukupnog tržišta, dok na petorovratne modele otpada oko 65% tog broja.“

Dizajn

Svojom privlačnom spuštajućom linijom krova kojom podseća na kupe i kratkim prednjim i zadnjim prepustima, novi Cruze s pet vrata ima isti dinamičan stav kao limuzina, te će biti prepoznatljiv već na prvi pogled.

Ova dva modela takođe dele isti osećaj čvrstog držanja na drumu zahvaljujući tome što su oba konstruisana korišćenjem novog sistema integralnog karoserijskog rama (BFI) u kombinaciji s fino prilagođenim komponentama šasije. Rezultat BFI sistema su visok nivo stabilnosti i čvrstine. Osim toga, Chevrolet Cruze je automobil posebno dobro prilagođen ukusima evropskih vozača, što dokazuje izuzetno dobra prodaja na mnogim evropskim tržištima koja je prošle godine čak i nadvisila očekivanja.

Kapacitet prtljažnika Cruze-a u izvedbi s pet vrata iznosi gotovo 400 litara, a posedovaće i  zadnja sedišta preklopiva u odnosu 60/40.

Novi petorovratni Chevrolet Cruze počeće sa prodajom u Evropi sredinom godine, a cene će biti objavljene kasnije.

PR Chevroletčitanja : 2121Komentari

Meni je ipak lepsi sa 4 vrata , ali nije ni ovaj los !

Autor djene 24 Feb 2011, 12:42

Ovaj auto je dokaz da relativno jeftino moze dobro da izgleda i da bude kvalitetno

Autor Orlo 24 Feb 2011, 13:16

Odlicno izgleda,bolje od sedana.

Autor milan 24 Feb 2011, 13:21

Lepši je od sedan verzije. Samo prednja i zadnja svetla nikako nisu u skladu, napred pravougaoni trapezoidni oblici, pozadi nežni, obli i blagi detalji.

Autor Dejan L 24 Feb 2011, 14:06

ovaj isti ford fokus 2006 god

Autor sa 24 Feb 2011, 18:52

Ala ce da se kolju koreanci medjusobno u Golf klasi u Evropi...

Autor STrider 25 Feb 2011, 01:36

Izgleda kao polu-kosooki hibrid Korejca i Nemice...

Autor Vladigar 25 Feb 2011, 03:34