home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

* Svetska premijera Cruze karavana
* Koncepti za mlade Code 130R i Tru 140S: sledeća generacija kupaca daje predloge
* Lansiranje Chevrolet MyLink informativno-zabavnog sistema sa integrisanim smartfonom

Novi modeli, uzbudljivi koncepti i inovacije u oblasti info-zabave su odlike Chevrolet-ovog prisustva na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi koji će biti otvoren za javnost 8. marta 2012.

Glavna atrakcija na štandu Chevrolet-a u hali 1 je Cruze station wagon (Cruze karavan) koji će imati svoju svetsku premijeru. Dva koncepta za mlade su Code 130R i Tru 140S – koji će se po prvi put pojaviti u Evropi, dok će budućnost informativno-zabavnog sistema biti predstavljena u obliku Chevrolet MyLink sistema.

Svetska premijera Cruze karavana

Ovaj karavan upotpunjuje postojeću postavku Cruze modela i prirodno pristaje porodicama i osobama koje žele kompaktan auto sa više prtljažnog prostora, u skladu sa aktivnim stilom života.

Novi 1.4L benzinski turbo motor, novi 1.7L dizel motor i unapređen 2.0L dizel motor upotpuniće ponudu uz trenutno postojeće benzinske motore od 1600 i 1800 kubika (1.6L i 1.8L). Svi motori su u skladu sa Euro 5 standardom.

Nova oprema i karakteristike Cruze-a uključuju ulaz i paljenje bez upotrebe ključa, kameru za nadgledanje vožnje unazad, Chevrolet MyLink informativno-zabavni sistem (vidi dole) i start/stop funkciju, zavisno od izbora opreme i motora.

Koncepti za mlade Code 130R i Tru 140S: sledeća generacija kupaca daje predloge

Chevrolet je lansirao program kojim uključuje mlade ljude u dizajn budućih automobila. Dva koncepta rođena iz ove sprege su Code 130R i Tru 140S, koji će se svoju evropsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi.

Turbo model Code 130R je kupe sa pogonom na zadnjim točkovima, sa četiri sedišta, i sa uzdignutim izgledom iz profila, dok je Tru 140S egzotičan sportski kupe sa četiri sedišta i pristupačnom cenom.

U okviru ovih idejnih rešenja, veza sa vlasnikom predstavlja element od ključnog značaja za sadašnje i buduće generacije mladih vozača koji žele da daju lični pečat svojim automobilima.

Britanski dizajneri ovih idejnih rešenja, Nikolas Dejvid i Džo Bejker iz GM-ovog centra za dizajn u severnom Holivudu, prisustvovaće ovom događaju da bi objasnili kako su ovi automobili kreirani u skladu sa stilom i funkcionalnošću za koje je grupa novih kupaca izrazila želju da ima u svom automobilu.

Tokom sajma automobila u Ženevi, promoterke će putem iPad-a osluškivati reakcije mladih u Evropi koji će takođe imati priliku da kažu svoje mišljenje u vezi sa tim šta oni očekuju od automobila i koje elemente povezanosti i funkcionalnosti treba uključiti.

Lansiranje Chevrolet MyLink informativno-zabavnog sistema sa integrisanim smartfonom

Chevrolet MyLink, novi informativno-zabavni sistem ovog brenda, savršeno integriše vozačeve lične uređaje, kao što je smartfon, i transformiše auto u vlastiti „docking station“ (priključna stanica za smeštaj prenosivih računara ili drugih mobilnih uređaja).

Chevrolet MyLink obuhvata ekran od sedam inča, visoke rezolucije, sa punim spektrom boja, i osetljivim na dodir, kojim se lako vrši odabir medijskih sadržaja. Ovaj sistem prenosi sadržaje sa smartfona na ekran preko USB Aux-in ili Bluetooth uređaja.

Tu je i stereo audio priključak i bežična kontrola smartfona putem Bluetooth uređaja sa glasovnom aktivacijom tj. bez upotrebe ruku, što je već ponuđeno u nekoliko Chevrolet-ovih modela. Ova tehnologija će biti na raspolaganju u Cruze i Aveo modelima u leto 2012.

* Samo na određenim tržištima

PR Chevrolet

U nastavku pročitajte i ranije objavljeno PR saopštenje o Cruzu karavan 

Karavan Chevrolet Cruze je spreman za svoju globalnu premijeru na 82. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi početkom sledećeg meseca. Karavan, poslednja karoserijska verzija najpopularnijeg Chevrolet modela, dopunjuje limuzinu i hečbek verziju, čija ukupna prodaja prevazilazi milion vozila na globalnom nivou od lansiranja ove linije automobila u 2009. godini.

"Karavan Cruze se brine za važan segment tržišta. Ovaj model zadovoljava sve potrebe evropskih vozača u smislu distinktivnog dizajna, dinamične vožnje, prostranosti i ekonomičnosti”, kaže predsednica i izvršna direktorka kompanije Chevrolet Europe, Suzan Dokerti (Susan Docherty).

Novi karavan ima prostrani prtljažni prostor i nudi izbor između snažnih i ekonomičnih motora, kao i najnoviji ugrađeni informativno-zabavni sistem Chevrolet MyLink.

Novi, unapređeni motori biće dostupni za celu liniju Cruze od leta 2012. godine. Uz trenutne benzinske motore od 1,6l i 1,8l, ponuda motora će biti kompletirana novim turbo benzincem od 1,4l, novim dizel motorom od 1,7l i unapređenim dizel motorom od 2,0l.

Benzinski motor od 1,4l i dizel motori od 1,7l i 2,0l dolaze u paketu sa Start-Stop tehnologijom, koja je standardni deo opreme. Svi motori zadovoljavaju standarde Euro 5.

Karavan je sa svojih 4,675 mm nešto duži od hečbek verzije (4.510 mm) i limuzine (4.597 mm). Prtljažni prostor varira od 500 litara do linije zadnjeg prozora do skoro 1.500 litara do krova kada su zadnja sedišta oborena.

Prefinjeni dizajn

Karavan je momentalno prepoznatljiv kao nova varijanta najprodavanijeg Chevrolet Cruze-a. Spoljašnji dizajn karakteriše linija krova u obliku jedinstvenog luka koji se sužava, dok su krovni nosači deo standardne opreme i obezbeđuju praktičnost, zadržavajući sportski izgled spreman za akciju.

2012. godine se uvode brojne promene u spoljašnji i unutrašnji stil svih modela Cruze. Te promene uključuju redizajnirani prednji spojler, izmenjenu unutrašnjost prednjih farova i svetla za maglu i novi stil točkova što se tiče spoljašnjosti, kao i unapređenu središnju konzolu i veći izbor izgleda sedišta što se tiče enterijera.

Novi Cruze je opremljen funkcijom otvaranja vrata bez ključa, što omogućava pristup vozilu sa ključevima bezbedno smeštenim u torbi ili džepu. Osim toga, sistem omogućava pokretanje i zaustavljanje motora pritiskom na dugme, bez korišćenja ključa.čitanja : 2146Komentari

Iskreno ja bih odmah ovaj Tru 140S (srebrni auto) ubacio u serijsku proizvodnju jer stvarno izgleda vrhunski. Kupe, kompaktnih dimenzija, 1.4 turbo 150KS prava zujalica... :)
I ovaj Cruz SW dobro izgleda, nije los ni kao karavan a vidim ima mnogo limuzina po gradu bas su pogodili ukus kupcima.

Autor Orlo 28 Feb 2012, 15:54

@Orlo - pogodili su cenu, a ne ukus kupcima. I za to svaka cast...

Autor boris 28 Feb 2012, 17:20

Mnogo je leop ovaj Cruze SW.140 S takodje.

Autor milan 28 Feb 2012, 17:30

Orlo, slažem se.

Autor MasterHaosis 28 Feb 2012, 17:41

Tru 140S zaista dobro izgleda a konkurentan je sestrinskoj Astri OPC i Pezou RCZ. Verovatno ce biti samo za americko trziste, da se ne bi preklapao u Evropi sa Astrom.

Autor Uros Cuore Sportivo 28 Feb 2012, 17:46

@Uros Cuore Sportivo
Slazem se da je konkurencija u sopstvenoj kuci, mada to ne velike firme resavaju odlaganjem modela odnosno premijere. Mozda ce ga izbaciti nakon par godina cim opadne potraznja za Astrom. Primer su modeli u npr. PSA, Hyundai/Kia...seti se kojim tempom su izbacivali verzije Astre i Kruza, na slican nacin izbacuju svi da jedan drugom u startu prodaje ne bi bili konkurenti. :)

@boris
Izgled je sasvim pristojan kao i kvalitet za tu cenu...

Autor Orlo 28 Feb 2012, 19:19

Napred oštre odsečene linije, farovi špicasti...
Nazad zaobljen , štopovi elipsasti na uglovima...
Sklad u pm
Mogli bi da urade neki redizajn prednjeg dela

Autor Dejan L 28 Feb 2012, 23:13