home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota od 1. aprila na japanskom tržištu počinje sa prodajom obnovljene verzije japanske verzije modela Corolla.

To su Corolla Axio (limuzina) i Corolla Fielder (karavan) koje su za novu prodajnu sezonu osvežene doteranim eksterijerom i enterijerom, a treba pomenuti i manju potrošnju goriva nego do sada i Toyota Safety Sense C paket bezbednosne tehnologije (radar, kamera, Pre-collision System, Lane Departure Alert).


Što se vizuelnih izmena tiče, one se odnose na prednju masku, branik i svetla, kao i na nove alu točkove, a tu su i nove boje za eksterijer (Orange Metallic i Cool Bordeaux Glass Flake za Corollu Fielder i Vintage Brown Pearl Crystal Shine boja za Corollu Axio).

I u unutrašnjosti ima manjih promena koje se tiču kožnog volana i ručice menjača, piano black detalja i novih ventilacionih otvora.

Stop & Start Sistem je standard na svim paketima opreme, a tu je i novi 1,5 litarski benzinac sa kojim Corolla Axio ima prosečnu potrošnju goriva od 4,2 l/100 km. Ovde treba reći da hibridna verzija ima potrošnju goriva od 2,9 l/100 km.

Na kraju i podatak da cene za Corollu Axio u Japanu počinju od 1.464.873 jena (11.370 evra).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1252Komentari

Što ovog karavana nema u Evropi?

Autor moron 01 Apr 2015, 10:10

Čudno izgleda. Nakalemili su avangardni prednji deo na krajnje konzervativan ostatak karoserije. Ali, hej, automobili za japansko tržište su uglavnom uvrnuti...

Autor MV 01 Apr 2015, 11:20