home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na ovogodišnjem SEMA sajmu imamo prilike da vidimo veliki broj BMW sportskih modela.

Ipak, čuveni bavarski brend je odlučio da se ovom prilikom pohvali svojom sedmom serijom, u M Performance varijanti, kao i sa brojnim BMW unapređenjima. Eksterijer ovog modela svakako je sjajan. Zapravo, možemo slobodno reći da 740e xDrive iPerformance model nije ništa manje agresivan od čuvenog belog M Sport 740Le modela koji smo mogli da vidimo u BMW predstavništvu u Abu Dabiju ranije ovog meseca.

Ovaj 740e model ima crne bubrežaste rešetke, koje se sjajno uklapaju sa branicima napred i nazad koji su specifični za M seriju, sjajne crne „hokejske štapove“, spojler na poklopcu prtljažnika, karbonske navlake na retrovizorima i set masivnih točkova sa plavim čeljustima kočnica koja se ne mogu tek tako videti.

Sa druge strane, u enterijeru ovaj BMW jednostavno isijava unikatnošću, sa Fiona Red kožnim detaljima, ali i Piano crnim insertima. Ono što takođe vredi pomenuti je crvena koža koja se ne nalazi samo na sedištima, već i na panelima vrata, kao i donjem delu kontrolne table, što definitivno svakog vozača i suvozača ispunjava nekom sirovom energijom.

Možemo slobodno reći takođe da je BMW dao sve od sebe kada su radili na ovom 740e modelu, a kako su odlučili da ga predstave na ovogodišnjem SEMA sajmu, možemo pretpostaviti da njemu nikako ne manjka opcija. Drugačije rečeno, on definitivno košta više od regularnog 740e xDrive iPerformance modela, čija cena kreće od 90.700 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama.

Što se sposobnosti tiče, ovaj model može vrlo lako osvojiti bilo koji drum. Njegovim 321 konjskih snaga iz hibridnog pogonskog sklopa ga od nula do sto kilometara na čas dovode za samo 5.5 sekundi.

Na kraju, da zaključimo: iako su klasični modeli ponekad večni, unapređenja i modernizacija ne moraju uvek biti loša stvar. To je činjenica, makar kada se radi o čuvenim nemačkim brendovima.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 732Komentari

Top

Autor NR 01 Nov 2017, 16:31