home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Uspešni belgijski vozač pridružuje se legendama poput Loeba i Makkinena koji su takođe imali limitirane serije drumskih automobila nazvane po njima

Thierry Neuville ima veoma važnu ulogu u Hyundaijevom WRC timu. Od Hyundaijevog povratka u WRC pa do danas, izgradio je status vozača broj jedan u ekipi. Zahvaljujući njemu, Hyundai je slavio svoju prvu pobedu već u prvoj godini svog povratka, a Neuville je već dva puta završavao drugi u poretku vozača za volanom i20 WRC. Ove godine bili su najbliži tituli, ali je niz pehova udaljio Belgijanca od ostvarenja sna. Bez obzira na to, ovlašćeni belgijski distributer Hyundaija je pokrenuo incijativu da se napravi posebna serija već postojećeg Hyundaijevog sportiste i30 N u čast Neuvillea. Rezultat je vidljiv. Limitirana serija Hyundaija i30 N biće dostupna u samo 35 primeraka. Taj broj je već manji za jedan pošto su ključevi Hyundaija i30 N Thierry Neuville edicije uručena čoveku po kome ovaj automobil i nosi ime.

Model je baziran na standardnom i30 N. Pokreće ga 2.0 turbo motor uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Motor razvija snagu od 275KS zahvaljujući paketu pojačanih performansi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Automobil dolazi sa narandžastom (crnom ili belom, zavisno od boje automobila) trakom na haubi, a inicijali TN su postavljeni na podne prostirke kao i na vrata prtljažnika.

Takođe, Hyundai će kupcima ponuditi i specijalno dizajniranu i numerisanu kutiju u kojoj će moći da odlože ključ automobila.

Sjajna prilika za sve kupce Hyundai i30 N Thierry Neuville modela je test na belgijskoj stazi Zolder. Svi kupci će od Hyundaija dobiti pozivnice za događaj na kojem će moći da u kontrolisanim uslovima i na potpuno siguran način isprobaju performanse svog novog automobila.

Za ovaj model potrebno je izdvojiti 34.000 € što ga čini jednim od najpovoljnijih sportskih automobila u klasi. Iz Hyundaija su posebno naglasili da se ni jedan dodatak ne naplaćuje i da je sve uključeno u standardnu opremu.

Izvor: Auto.ba / Hyundaičitanja : 315Komentari