home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Workhorse W-15

Kompanija Workhorse predstavila je u Las Vegasu pik-ap W15 sa elektromotorom.

Najprodavaniji model u Sjedinjenim Državama je Fordov pik-ap F-150, a na ovom ogromnom automobilskom tržištu pik-apovi su veoma tražena roba. Zato i ne čudi što je sve rasprostranjenija elektrifikacija zahvatila i taj segment vozila.

Workhorse W-15

Na Međunardonom sajmu elektronike CES 2018. u Las Vegasu predstavljena je pretprodukcijska verzija elektrifikovanog pik-apa Workhorse W-15.

Workhorse W-15

Ovo vozilo prvih 130-ak km prelazi isključivo na struju, a onda se uključuje benzinski agregat koji služi isključivo kao generator električne energije i koji dopunjva pogonske baterije na automobilu. Nakon što se aktivira pomenuti benzinac, W-15 može da pređe još 500 km. Vozilo za pogon koristi elektromotor snage 480 “konja”, a u pretprodukcijskoj varijanti karoserija je bazirana na modelu Chevrolet Silverado.

Workhorse W-15

Ipak, mehanička platforma je delo kompanije Workhorse. Karakteriše je nezavisno zadnje vešanje i pogon na sva 4 točka. Workhorse W-15 ima nosivost od 1 tone, a može da povuče prikolicu mase 2.270 kg.

Kompanija planira da do kraja 2018. proizvede i isporuči već naručenih 5.300 vozila, a nove narudžbine počeće da prima početkom 2019. godine.

Osnovna cena iznosi 52.500 dolara, bez subvencija i drugih beneficija koje elektrifikovana vozila imaju u SAD.

Izvor: B92.net

Foto: Workhorsečitanja : 225Komentari