home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes X Klasa X350d 4Matic

Mercedes-Benz će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti i najsnažnije dizelsko izdanje pick-up modela X Klasa koji pokreće V6 motor sa 258KS.

Mercedes X Klasa X350d 4Matic

U Mercedesu su održali obećanje iz jula prošle godine kada su nakon premijernog predstavljanja X Klase najavili najsnažniju verziju koju će pokretati turbo-dizelski motor sa šest cilindara. Takav pick-up će svoje premijerno predstavljanje publici imati na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje za nekoliko dana, a iza oznake X350d 4Matic krije se višenamenski automobil koji pokreće trolitarski turbo-dizelski V6 motor sa 258 konjskih snaga i 550 Nm najvećeg obrtnog momenta koji je raspoloživ već pri 1.400 obr/min.

Mercedes X Klasa X350d 4Matic

Raspoloživa s paketima opreme Progressive i Power, najsnažnija turbo-dizelska X Klasa s prenosom snage preko obe osovine (za koji je zadužen 7-stepeni automatski menjač) od 0 do 100 km/h stiže nakon 7,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 205 km/h. Sve zajedno, više nego impresivno za ovu vrstu automobila koji je zasnovan na Nissanovom modelu Navara.

Mercedes X Klasa X350d 4Matic

Kupci uz X350d 4Matic, čijanajniža tačka od tla je udaljena 22,2 cm, bez doplate mogu da računaju na reduktor stepena prenosa s kojim se opciono može dobiti i blokada zadnjeg diferencijala. Iako X Klasa ne želi a bude G Klasa, nije loše znati da automobil koji vozaču nudi nekoliko radnih programa koji upravljaju motorom i transmisijom može da ide kroz vodu čija dubina ne prelazi 60 cm i da savlada nagibe do 45 stepeni.

X Klasa X350d 4Matic u evropske prodajne salone stiže sredinom godine, a početna cena u Nemačkoj iznosi 53.360 evra.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: Mercedes-Benzčitanja : 838Komentari