home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kia K900

Kia Motors je najavio da će u drugoj polovini godine startovati sa prodajom nove, druge generacije luksuzne limuzine K900 (na nekim tržištima kao Kia K9).

Kia K900

Promocija je najavljena za predstojeći sajam automobila u Njujorku, pri čemu treba naglasiti da su za izgled bili zaduženi Kijini dizajneri iz J. Koreje i SAD-a. Što se proizvodnje tiče, za to će brinuti Kijina fabrika u Južnoj Koreji.

Kia K900

Kia navodi da novi model kombinuje sofisticirani dizajn eksterijera, odlične performanse, kao i prostranu kabinu sa luksuznim materijalima, elegantnim stajlingom, novim tehnologijama i unapređenim komforom.

Takođe, novi K900 će opciono biti na raspolaganju i sa pogonom na sva četiri točka, a tu je i osvežena paleta motora. To znači da će model biti dostupan i sa 3,3 litarskim V6 twin-turbo motorom, kao i 3,8 litarskim V6 motorom i 5,0 litarskim V8 agregatom. Na kraju, pripremljen je i 10-stepeni automatski menjač.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Kia Motorsa za Srbiju:

K900 nastao kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu

Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod saradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna, kao i istraživanja i razvoja. Elegantna i minimalistička unutrašnjost novog K900 svim putnicima u kabini pruža mirnu sredinu u kojoj vreme drugačije prolazi.

Prijatan ambijent u kabini sa savremenim kombinacijama materijala

Kia je kreirala elegantnu i luksuznu kabinu u kojoj je vozač postavljen u središte i stvoren je osećaj bezbednog utočišta od spoljnog sveta.

Površine, koje se protežu od središnje konzole do vrata, napravljene su od savremenih kombinacija materijala, mekanih na dodir, s detaljima od drveta i furnira i prave kože.

Minimalistička unutrašnjost s naprednim tehnologijama i novi HMI interfejs

Minimalistička unutrašnjost novog K900 donosi novi HMI interfejs i napredne in-car tehnologije, kao naprimer novi inteligentni sistem kontrole osvetljenja i ambijentalno  osvetljenje sa hromoterapijom (terapija bojama). 12,3-inčni HMI ekran je ugrađen kako bi poboljšao mir i spokoj u kabini. Interfejs kontrola osvetljenja koristi senzore blizine, koji osvetljavaju samo ako prepoznaju približavanje vozačeve ruke na prekidaču armaturne ploče. Vozači mogu sami da podese sistem ambijentalnog osvetljenja. Suptilno osvetljenje može da osvetljava kabinu u čak 64 boja i sedam tematika, što stvara savremen, ali i nadasve prijatan ambijent.

Nova limuzina Kia K900, koju će proizvoditi u Južnoj Koreji, biće dostupna na nekim svetskim tržištima (među kojima nema Evrope) u drugoj polovini godine.čitanja : 1157Komentari