home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Buick Velite 6

17 Apr 2018 - 16:30 Noviteti Link
Buick Velite 6

Nakon što je prošle godine na sajmu automobila u Šangaju promovisao Buick Velite 5 (sa kombinacijom 1,5 litarskog benzinca, elektromotora i litijum-jonskih baterija), General Motors će predstojeći sajam u Pekingu iskoristiti da prikaže i Buick Velite 6.

Tačnije, Buick Velite 6 će kineskim kupcima biti dostupan u dve verzije, i to u plug-in hybrid i u potpuno električnoj verziji, sve sa ciljem da se iskoristi povećana potražnja za ovakvim vozilima na kineskom tržištu.

Buick Velite 6

U kratkoj vesti se navodi da će Velite 6 koristiti GM-ove tehnologije elektrifikacije i konektivnosti, uključujući tu i Buickovu najnoviju eMotion tehnologiju.

Buick Velite 6

Kako se navodi, Velite 6 plug-in hybrid će dobiti hibridni pogonski sistem visokih performansi (ukupna autonomija će iznositi oko 700 km a samo na struju oko 100 km), dok će Velite 6 electric imati potpuno novi električni pogonski sistem koji će omogućiti "komforno iskustvo električne vožnje."

Buick Velite 6

Velite 6 plug-in hybrid inače kombinuje 1,5 litarski benzinac, dva elektromotora, litijum-jonske baterije i CVT transmisiju (kombinovana potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 1,4 l/100 km), dok za električnu verziju za sada nema konkretnih detalja.

Prodaja će startovati u drugoj polovini godine, a za proizvodnju će biti zadužen Shanghai-GM.

Velite 6 će se tako uskoro pridružiti ostalim Buickovim elektrifikovanim vozilima na kineskom tržištu, i to modelima Regal Hybrid, Velite 5 i LaCrosse Hybrid.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 455Komentari