home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
McLaren Speedtail

McLaren će danas i zvanično predstaviti novi automobil koji je napravljen kao počast legendarnom modelu F1, pri čemu se projekat vodio pod kodnom oznakom BP23.

Britanci su još krajem jula saopštili da će ovaj "ultimativi hyper GT" poneti naziv Speedtail, dok su sada pred nama i njegove prve zvanične fotografije.

McLaren Speedtail

Iz McLarena su inače još ranije potvrdili da će Speedtail raspolagati sa više od 1000KS, dok je danas saopšteno da je u pitanju čak 1050KS.

McLaren Speedtail

Kako bilo, radi se o 514 cm dugačkom vozilu sa tri sedišta, sa vozačevim sedištem postavljenim centralno, po uzoru na pomenuti F1. Automobil odlikuju i obilato korišćenje ugljeničnih vlakana (Speedtail je težak 1430 kg), točkovi od 20 i 21 inča, kao i moderna kabina sa više ekrana (uključuju i dva LCD panela na kojima se projektuju slike sa kamera koje zamenjuju klasične retrovizore).

McLaren Speedtail
 
McLaren Speedtail

Poznato je takođe da će Speedtail imati hibridni pogon (sa V8 motorom), kao i da će postizati maksimalnu brzinu od 403 km/h. Ubrzanje od 0 do 300 km/h po fabričkim podacima traje samo 12,8 sekundi.

Nezvanično, ubrzanje od 0 do 100 km/h će iznositi samo 2,0 sekunde.

McLaren Speedtail

Sve u svemu, Mclaren kaže da će ovo biti najbrži i najluksuzniji automobil koji su ikada napravili.

Kao što se moglo i očekivati u pitanju je automobil koji će biti napravljen u ograničenoj seriji, uz najavu da će proizvodnja startovati krajem 2019. godine.

Bez obzira na cenu od 2.27 milion dolara, svih 106 planiranih primeraka (toliko je proizvedeno i McLarena F1) je već unapred prodato. Takođe, svi primerci će imati i ekskluzivni detalj – pozlaćenu 18-karatnu pločicu proizvođača.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 922Komentari