home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti je nedavno objavio da je sa namenski napravljenim modelom Chiron Sport na Ehra-Lessienu u Nemačkoj uspeo da postigne najveću brzinu od 304.77 milja na sat (490.48 km/h), što je rezultat koji je verifikovano i nemački TUV. Sada stiže i vest da će Bugatti napraviti i serijsku verziju ovog automobila, uz najavu da će serija biti ograničena na samo 30 primeraka.

Serijski model nosi naziv Chiron Super Sport 300+, a biće izložen i na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu. Njegova proizvodnja međutim počinje tek 2021. godine, pri čemu će cena po primerku bez poreza iznositi 3,5 miliona evra (sa porezom u Nemačkoj ukupno 4,17 miliona evra).

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Automobil je između ostalog duži od standardnog Chirona Sport, pri čemu se pre svega ističe produženi zadnji deo.

Za pogon se brine 8,0 litarski W16 motor sa 1600KS.

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Ipak, serijski Chiron Super Sport 300+ neće biti potpuno isti kao primerak koji je oborio rekord. Naime, Chiron Super Sport 300+ neće imati zaštitni kavez, a dobiće i sedište za suvozača (primerak koji je oborio rekord je tamo umesto sedišta imao GPS opremu i ostali hardver).

Takođe, serijski Chiron Super Sport 300+ će imati najveću brzinu ograničenu na 440 km/h. Bugatti će po najavama međutim omogućiti vlasnicima da se ta blokada skine ali samo prilikom njihove zvanične posete na Ehra-Lessien test stazi.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 742Komentari