home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Phantom

Uz proslavu 115. rođendana u najpoznatijoj britanskoj automobilskoj kompaniji Rolls-Royce su završili posao oko unikatnog modela Phantom čije skice su javnosti prezentovane još u maju.

Automobil će se pred publikom premijerno predstaviti sutra na gala prijemu u luksuznom stambenom neboderu One Thousand Museum u Majamiju (SAD). Sav novac od prodaje koja će trajati do 13. decembra, a organizuje je aukcijska kuća RM Sotheby's, biće usmeren za borbu protiv AIDS-a iza koje u ovom slučaju stoji humanitarna organizacija Red.

Rolls-Royce Phantom

Crveni Phantom je ofarban posebnom bojom koja u sebi sadrži fragmente kristala, a postupak ručnog nanošenja i poliranja pet slojeva boje trajao je više od 25 sati. Pored jedinstvene boje Phantom je dobio i jedinstvenu kombinaciju materijala i boja u unutrašnjosti, zaključno s oblogom krova na kojoj je projekcija zvezdanog noćnog neba. Dizajn projekta potpisuje američka savremena umetnica Mickalene Thomas.

Rolls-Royce Phantom

Phantom pokreće 6,7 litarski V12 motor koji raspolaže sa 571KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da 5,76 metara dug automobil (čija masa iznosi 2.560 kilograma) od 0 do 100 km/h stiže za 5,3 sekunde i razvije elektronski ograničenih 250 km/h.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Rolls-Roycečitanja : 1520Komentari